Es vairs nespēlējos ar lellēm, tagad man ir meita: stāsts par meiteni, kura dzemdēja 11 gadu vecumā

Mūsdienu sabiedrībā ļoti jauna māte tiek nosodīta: ja meitene kļūst par māti pirms pilngadības sasniegšanas, sabiedrības spriedums ir viennozīmīgs: vecāki slikti pieskatīja meitu un nedeva viņai pienācīgu audzināšanu.

Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka noteikumos vienmēr ir izņēmumi: dažu tautu vidū paražas ļauj meitenēm apprecēties ļoti agrā vecumā, un dažas jaunkundzes dažkārt attīstībā ir daudz priekšā vienaudžiem, tāpēc vecums viņām ir tikai skaitļi pasē. Tā vismaz uzskata šī stāsta varone.

 Lasi arī: Sieviete dzīvo vienā no mazākajām mājām pasaulē. Kad viesi redz iekšpusi, viņi vienmēr priecājas (foto)

Šī materiāla varone Cordeza Zhelezkova no Bulgārijas pēc tautības ir čigāniete. Meitene nekad neruzskatīja, ka tas ir kas nosodāms apprecoties pēc iespējas ātrāk. Galu galā gan viņas māte, gan visi tuvākie radinieki valkāja kāzu kleitas, pirms viņiem bija laiks svinēt savu 15. dzimšanas dienu.

Viņa ar savu nākamo dzīvesbiedru satikās ļoti “romantiskos” apstākļos – jauns vīrietis (tikšanās brīdī viņam bija 18 gadi) pasargāja viņu no vienaudžiem – huligāniem. Pēc abu domām, tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Jaunieši sāka satikties, puisis bija pārliecināts, ka Kordeza ir vecāka (viņa neteica, ka viņai ir tikai 11 gadi). Attiecības ātri kļuva tuvas, un drīz meitene saprata, ka ir stāvoklī.

Puisis neatteicās uzņemties atbildību, viņi ātri pateica visiem radiniekiem un neslēpa, ka Kordeza jau bija stāvoklī. Tomēr kāzas ir traucējoša un dārga lieta, tāpēc viņiem vienkārši nebija laika tās  svinēt laicīgi.

 

Kordēzai dzemdības sākās kāzu otrajā dienā – tieši svētkos viņa jutās slikti un lūdza mīļoto (jau vīru) viņu nogādāt slimnīcā. Tur viņa tika tieši aizvesta kāzu kleitā un… dzemdību speciālisti vēl nebija redzējuši šādu ierašanos dzemdībās. Dažas stundas vēlāk jaunais pāris kļuva par laimīgiem vecākiem.

Daba izrādījās žēlsirdīga pret dzemdējušo jauno sievieti – viņas dzemdības bija ātras, un, neskatoties uz jaundzimušās meitas mazo svaru (2 kilogrami 600 grami), abas jutās labi. Pēc dažām dienām viņi devās mājās, visa lielā ģimene svinēja šīs jaunās ģimenes pirmā bērna parādīšanos.

Vēlāk meitene atzina, ka nav psiholoģiski gatava kļūt par māti un jūtas “dīvaini”. Bet viņas  vīrs ātri iejutās tēva lomā un par savu vecumu nemaz neuztraucās – viņa ģimenē vīrieši kļuva par tēviem vēl jaunāki.

Arī Kordeza galugalā pilnībā iesaistījās ģimenes dzīvē un meitas audzināšanā – viņa pameta skolu un apmetās mājās. Acīmredzot meitene ir apmierināta ar savu izvēli un neko nenožēlo:

Tagad man vairs nevajag spēlēties ar lellēm, man ir meita!”, viņa saka!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment