Esi noguris? Uzzini, kā rast enerģiju visai dienai!

Tava dienas rutīna ir tik ļoti paredzama. Tu piecelies no rīta, pus aizmidzis steidzies uz darbu, nosēdi birojā līdz pēcpusdienai un tad velcies mājās, jo enerģija ir izsīkusi un viss, ko tu vēlies darīt ir iekrist dīvānā, paskatīties kādu filmu un vienkārši neko nedarīt, jo rīt jau atkal agri jāceļas.

7:00 no rīta

Tev varētu šķist, ka tavam prātam vajadzētu būt pilnīgi možam un skaidram vienmēr, kad tu piecelies pēc 8 stundu miega. Tomēr tas tā nenotiek, jo ļoti reti tu guli pietiekamu stundu daudzumu un tavs prāts ir kūtrs gan vakarā, gan no rīta. Prātam ir nepieciešams laiks, lai pamostos. Kūtrums var ilgt līdz pat 2 stundām, bet visneskaidrākais tas ir pirmās 10 minūtes. Prāts ir kā dzinējs, kuram ir jāļauj iesilt. Lai rastu enerģiju no rīta, mazliet pastaipies, ieslēdz mīļāko mūziku un pakusties. Pagatavo brokastis, kuras satur glikozi, jo tā ir nepieciešama veiksmīgai smadzeņu darbībai. Kā arī labas kafijas krūze dos tev enerģiju, lai sāktu dienu.

13:00 pusdienlaiks

Ja tavas tipiskās pusdienas sastāv no tukšiem ogļhidrātiem, tad tas ir drošākais veids, kā sagādāt sev augstu insulīna līmeni, kas sadragās tavu spēju koncentrēties. Augstais insulīna līmenis ņems pārāk lielu cukura daudzumu no tavām asinīm, kas atstāj tavas smadzenes bez “degvielas”, kādēļ tu jūties noguris un nevarīgs.

15:00 pēcpusdienas miegainums

Šis laiks no 14:00-16:00 ir miegainākais visā darba dienā, jo viena ķermeņa daļa cīnās par to, lai uzturētu tevi nomodā līdz vakaram, bet otra ir gatava diendusai un cītīgi mēģina tevi “pielauzt”, lai tu tai ļautos. Tavā kuņģī vēl joprojām notiek pusdienu pārstrādāšana, tāpēc daļa enerģijas arī ir novadīta tur. Tāpēc, piecelies no sava darba galda, atver biroja durvis un dodies pastaigā. Parādi sevi saulei un izkustini savu ķermeni. Kustības uzlabo tavu asinsriti un koncentrēšanās spēju. Tas ir pierādīts, ka darba produktivitāte paaugstinās pat par 15% pēc tam, kad ir veikta pastaiga.

18:00 darba beigas

Nu darba diena būs galā. Tu zini, ka treniņi vairo enerģiju, bet tev nav enerģijas lai trenētos. Tas ir visticamāk, tādēļ ka tu dienas gaitā esi aizmirsis par pienācīgu ēdienu. Pamēģini sagādāt kādu uzkodu 1 stundu vai pusotru stundu pirms tu plāno treniņu, lai tev ir enerģija svīšanai treniņu zālē. Ļoti laba uzkoda ir zemesriekstu sviests ar banānu uzziests uz krekeriem, kas satur vidēji 250kcl, 25-35g ogļhidrātu, 10-15g olbaltumvielu un 5g tauku.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment