Gatavoju maigu biezpiena un augļu kūku bez cepšanas.

Šī kūka bez cepšanas ir glābiņš katrai mājsaimniecei. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, man atliek tikai sajaukt, un ledusskapis paveiks pārējo manā vietā. 

Sastāvdaļas:

Skābais krējums 20% 350 g
Saldais krējums 35% 200 ml
Biezpiens 300 g
Želatīns 20 g

Augļi:

Kivi 2-3 gab.
Apelsīni 1-2 gab.

Kūkas radīšanas noslēpumi bez cepšanas

Šai kūkai ir piemērots jebkurš auglis. Vienkārši ņemiet jebkuru kombināciju, kas jums patīk. Atkarībā no sezonas šī kūka var būt pilnīgi atšķirīga un nekļūt garlaicīga. Vasarā tās var būt ogas: es mīlu zemenes, lielās dārza avenes un meža mellenes. Rudenī varat pagatavot desertu ar vīnogām (protams, bez sēklām), ziemā – ar banāniem, kivi, citrusaugļiem vai pat konservētiem persikiem. Jebkurā gadījumā tas izrādīsies neticami garšīgs.

Starp citu, ja vēlaties šajā kūkā samazināt kaloriju daudzumu, cukuru var izlaist vispār vai izmantot saldinātāju.

Bet, ja vēlaties, gluži pretēji, apmierinošāku variantu, varat pievienot šokolādes skaidiņas vai cepumu gabaliņus kūkas pamatnei. Šajā gadījumā varat ņemt parastos cepumus, bez piedevām.

Kāruma gatavošana

Kūkai ar diametru 18 centimetri un augstumu 7 centimetri mums būs nepieciešams:

Lai sāktu, man patīk sagatavot visas sastāvdaļas, nosvērt un salikt pa bļodiņām.

Tālāk mums ir nepieciešams mērcēt želatīnu. Precīzas instrukcijas un želatīna un šķidruma proporcijas skatiet konkrētā želatīna iepakojumā. Man ir želatīna pulveris, to vajag pārliet ar krējumu, kārtīgi izmaisīt ar putojamo slotiņu, lai nav kunkuļu un atstāt uz 30 minūtēm uzbriest. Ja želatīns ir loksnēs, tad to vajag izmērcēt tīrā ūdenī, atstāt uzbriest, izspiest un tikai tad sajaukt ar krējumu.

Kamēr želatīns uzbriest, gatavosim pamatni.

Lai to izdarītu, noteikti izsijājiet biezpienu caur sietu. Tad tas kļūs gaisīgs un maigs. Es ņemu biezpienu, lai tas ir diezgan sauss un ne pārāk graudains. Zinu, ka daudzi dod priekšroku biezpiena biezenim ar blenderi un viss. Bet, manuprāt, ar to ir par maz, tajā joprojām būs graudi, kas būs jūtami gatavajā ēdienā.

Tāpēc ļoti iesaku desertiem un ceptiem izstrādājumiem jebkuru biezpienu izberzt caur sietu. Man nepatīk šis process, bet ko es varu darīt? Turklāt tas aizņem diezgan daudz laika.

Pēc tam nelielā katliņā liek saldo krējumu, pievieno cukuru, pārlej ar želatīnu un krējumu un karsē maisījumu uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot.

Lasi vēl: “Spēcīgas finanšu plūsmas”: 2024. gada aprīļa sākumā 4 zvaigžņu zīmes strauji kļūs bagātas

Nekādā gadījumā nelieciet līdz vārīšanās temperatūrai! Ja želatīnu karsē virs 90 grādiem, tā želejspējas pasliktināsies un kūka nesacietēs.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment