Gatavoju pīrāgu “slinkajiem”: tērēju 5 minūtes sava laika, bet pārējo dara cepeškrāsns

Šī ir pīrāga recepte, ko var pagatavot pēc iespējas ātri; mīklas pagatavošana aizņem burtiski 5 minūtes, bet pārējo paveiks cepeškrāsns jūsu vietā.

Pīrāgs sanāk maigs, mīksts, gaisīgs, mēreni salds un ļoti garšīgs. To var pagatavot ar jebkuriem sezonas augļiem vai ogām, taču ideāli der arī konservēti ananāsi vai persiki. 

PATAVOŠANAS METODE:

Bļodā sakuļ 3 olas, pievieno šķipsniņu sāls, 200 g cukura, paciņu vanilīna (1,5 g) un ar mikseri sakuļ olu masu, līdz tā kļūst gaiša un palielinās.

Jo labāk sakulsies olas, jo pīrāgs būs gaisīgāks, tāpēc puto 2-3 minūtes.

Tālāk ielej 75 g izkausēta un pilnībā atdzesēta sviesta, kā arī pievieno 150 g saldā krējuma istabas temperatūrā. Atkal izmantojiet maisītāju, lai sajauktu visas sastāvdaļas.

Tagad mīklā iesijā 240 g miltu un 10 g cepamā pulvera. Neieslēdzot mikseri, sausās sastāvdaļas uzmanīgi iemaisa šķidrajās un pēc tam ar mazāko jaudu visu samaisa līdz gludai. Tādā veidā milti nelidos dažādos virzienos un neradīs daudz putekļu.

Mikseri neizmantojam ilgu laiku, ar lāpstiņu labāk iemaisīt atlikušos miltus kas ir pa bļodas malām.

Lasi vēl: Ābolu pīrāgs. Vieglāk nekā Šarlote. Mīklas iejaukšana 6 minūtēs + cepšanas laiks

Lasi arī: Saeima to ir apstiprinājusi! Stājušies spēkā grozījumi likumā par skaidro naudu – Tas ietekmēs plašu sabiedrības loku

Mīkla ir gatava, tagad pievienojiet jebkurus augļus vai ogas pēc jūsu izvēles. Šodien gatavoju pīrāgu ar konservētiem ananāsiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment