Gribi tetovējumu? Vispirms izlasi un kārtīgi padomā!

Slēptās nozīmes

Starp citu, daudziem šķietami nevainīgiem zīmējumiem un vārdiem mēdz būt arī sava slēptā nozīme, un, to nezinot, var nonākt nepatīkamā situācijā. Piemēram, saniknota tīģera vai sniega leoparda galva nozīmē “varas atņirdzienu”, un cilvēks, kurš sevi ar tādu izdaiļojis, apliecina, ka ir nelabojams noziedznieks, kas neieredz tiesībsargājošos orgānus. Savukārt šķietami nevainīga jahta ir aktīvas lesbietes simbols un atpazīšanas zīme. Nav grūti iedomāties, ar kādām acīm uz vīrieti skatīsies cilvēki, kurš orientējas šo simbolu nozīmē.

Iesākumā, lai pārliecinātos, vai tetovējums patiks, labāk izmēģināt tā saukto body-art, kad krāsa netiek ievadīta ādā. Atkarībā no klienta vēlmēm body-art meistars piemeklēs tādu krāsu sastāvu, kas turēsies uz ādas no dažām dienām līdz pat vairākiem mēnešiem.

Septiņas reizes padomā.

Ja nu tomēr vēlēšanās izdaiļot sevi ar tetovējumu ir nelokāma, pret to jāizturas ļoti nopietni. Nekādā gadījumā nedrīkst sevi uzticēt kaut kādam kaktu meistaram, pat ja viņam ir mākslinieka izglītība. Nepieredzējis tetovētājs var nodarīt lielu ļaunumu.

Veidojot zīmējumu, pie viena var inficēties ar tādām nopietnām kaitēm kā hepatīts, tuberkuloze, asins slimības, sifiliss un pat AIDS (šādi gadījumi pasaulē nav retums, ar to saskārušās pat slavenas personas). Turklāt strikti jāievēro arī visi tālākie norādījumi, lai bildītes vietā nerastos ādas iekaisums un asinssaindēšanās.

Lasi vēl: Tetovējums “citā līmenī” – vai tu spēj saskatīt, kas tajā īpašs?

Nereti dāsni apgleznoti vīri mēdz ieteikt, ka pirms tetovēšanas īsti vietā pašam izdarīt nelielu “vispārējo anestēziju”, proti, izdzert glāzi degvīna, jo tad sāpju sajūtas mazinoties. Taču to nedrīkst darīt nekādā gadījumā, jo tad paaugstināsies asinsspiediens, paplašināsies asinsvadi, caurdurtā āda asiņos. Rezultātā zīmējums iznāks nekvalitatīvs.

Tiesa, ir cilvēki, kuri tetovējumu izvēlas kosmētisku apsvērumu dēļ, piemēram, lai apslēptu rētu vai pigmentācijas plankumu. Savukārt karstajās zemēs un Tālajos Ziemeļos tetovējumi uz sejas pasargā no saules ultravioleto staru vai aukstuma iedarbības. Tomēr mediķi uzskata, ka no tetovējumiem praktiski nav nekāda labuma, toties to iespējamais ļaunums ir visai nopietns. Bez jau minētajām inficēšanās iespējām “mākslas” cienītāju gaida:

* ādas jutības pazemināšanās;

* dermatītu un ādas onkoloģisko slimību riska palielināšanās;

* iekšējo orgānu darbības pasliktināšanās, jo zīmējuma izdarīšanas laikā notiek arī iedarbība uz bioloģiski aktīvajiem punktiem.

“Septiņas reizes padomā, pirms vienu reizi zīmē!” – tā varētu pārfrāzēt populāro teicienu, ja būtu jādod padoms cilvēkam, kurš, lai neatpaliktu no modes, nolēmis sevi apgleznot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment