Gudri dārzkopji šos kokus stāda ziemā: pavasarī piemājas dārzs priecēs visus garāmgājējs

Noskaidrosim, kas jādara ziemā, lai pavasarī piemājas dārzs pārvērstos par īstu paradīzi.

Pretēji vispārpieņemtajam viedoklim, strādāt dārzā ir iespējams arī ziemā. Jo īpaši ir vērts iestādīt dažas kultūras. Ainavu arhitekts Inga Gundarsena pastāstīja, kādu koku stādus dārzā vajadzētu izvietot jau tagad.

Pēc ekspertes domām, stādīt kokus ziemā var būt vēl vieglāk. Jo īpaši tāpēc, ka aukstajā sezonā augi ir “lēnā” režīmā un vieglāk panes ārējās pārmaiņas. Tostarp arī pārstādīšanu.

Tieši tāpēc ziemā ir vērts iestādīt vairākus kokus dārzā. Eksperts iesaka sākt ar egli, priedi, baltegli un lapegli. Ziemā augsne saglabājas auksta, un tas nozīmē, ka katram no kokiem nebūs nepieciešama bieža laistīšana. Turklāt, stādot ziemā, to imunitāte ievērojami pastiprināsies. Tādējādi katrs koks kļūs izturīgāks pret infekcijām un kaitēkļiem.

Lasi vēl: Zaļā pūķa gads: laimes horoskops 2024. gadam

Kā vienlīdz labas pārstādīšanas iespējas eksperts nosauca bērzu, apses un liepas. Katrs no šiem kokiem labi panes salnu. Līdz ar to tie varēs viegli pielāgoties aukstajam laikam.

“Turklāt sniegs, kas nokrīt uz augsnes, ne tikai baro un nodrošina mitrumu saknēm pavasarī, bet arī dod labu sakņu izolāciju,” piebilda Gundarsena.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment