Higiēna Indijā. Ar ko kreisā roka ir sliktāka par labo, krūze tualetē papīra vietā

Indijas iedzīvotājiem ir savi priekšstati par higiēnu, kas ļoti atšķiras no mūsējiem.

Lētas viesnīcas tualetē noteikti atradīsies krūka vai krūze. Tiem, kas šeit ierodas pirmo reizi, šo priekšmetu izmantošanas mērķis var būt nesaprotams. Hinduisti nelieto tualetes papīru, tiek uzskatīts, ka tas nav labākais veids, kā panākt tīrību. Tā vietā tualetes papīrs tiek aizstāts ar ūdeni.

Šai tradīcijai ir gadsimtiem senas saknes un tās saistās ne tikai ar ieradumu, bet arī ar vietējo klimatu, pārtiku, kā arī dārgo papīru, kuru vietējie neuzskata par vajadzīgu izmantot higiēnai.

Lielākajā daļā tualešu ir tekošs ūdens, dažreiz krāna vietā ir muca. Higiēnas nolūkos indieši izmanto tikai kreiso roku, pēc tam ar labo to rūpīgi nomazgā, lejot virsū ūdeni no krūzes.

LASI VĒL: Horoskops 2023. gada februārim visām zodiaka zīmēm

Kreisā roka Indijā a priori tiek uzskatīta par netīru, ar to nevar sasveicināties, pieskarties citam cilvēkam, ēst un pasniegt naudu ubagiem uz ielas.

Ja tu pastiep naudu ar kreiso roku, neviens no tās neatteiksies, bet tu uzreiz tiksi klasificēts kā slikti audzināts cilvēks. Nauda nesmird un bizness prasa atteikšanos no kaut kādiem principiem, bet iespaids par klientu nebūs tas labākais.

Indiešiem ir ļoti svarīgs ūdens. Vilcienā izlietne ir ne tikai tualetē, bet arī vestibilā, kur rokas var nomazgāt tie, kas to vēlas.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment