Higiēna Indijā. Ar ko kreisā roka ir sliktāka par labo, krūze tualetē papīra vietā

Bez tualetes papīra trūkuma Indijas tualetēs uzkrītošs ir arī tualetes podu trūkums. Vietējie iedzīvotāji tos uzskata par neērtiem, tāpēc šādu greznību var satikt tikai tūristiem paredzētajās viesnīcās un vilciena vagonos. Tiesa, tualetes nav sadalītas sieviešu un vīriešu, kā pie mums pieņemts, bet gan Eiropas un Indijas stila kabīnēs.

Ja tavs ceļojums neaprobežojas tikai ar tradicionālajiem tūrisma maršrutiem, nāksies pielāgoties Indijas tualetēm.

Ceļojot pa šo valsti, uzgāju neparastu variantu – mums tradicionālajai tualetei, kuras sēdeklis ir uzlabots, pieskrūvē tievu cauruli ar šļūteni. Tādējādi indieši izgatavo vietējo bidē versiju.

Ja tu nolem izmantot šādu hibrīdu, vispirms pārbaudi ūdens spiedienu. Hinduisti īpaši neiespringst ar plānošanu, un var pieskrūvēt platu cauruli, kurai ir liels plūsmas spēks.

Vienā no viesnīcām nolēmu pārbaudīt šo vietējo inženiertehnisko brīnumu, labi, ka ne uzreiz paredzētajam mērķim – ūdens strūkla ne tikai šķērsoja visu tualetes telpu, bet arī norāva spoguli no pretējās sienas.

LASI VĒL: Horoskops 2023. gada februārim visām zodiaka zīmēm

Indijas iedzīvotājiem arī nepatīk vannas, viņi dod priekšroku dušām. Karstu ūdeni var atrast tikai tūristiem paredzētajās viesnīcās. Ņemot vērā temperatūru ārā, aukstā ūdens esamība visbiežāk nesagādā problēmas – dienas laikā zem vietējās saules tas uzsilst tā, ka tajā ir patīkami mazgāties.

Pēdējos gados ūdens ir parādījies gandrīz visur Indijā. Ne tik sen daļa vietējo iedzīvotāju peldējās Gangā, kas nav īpaši tīra, taču valdība spēja īstenot vērienīgu programmu un nodrošināt valsti ar tīru tekošu ūdeni, lai gan eiropiešiem to dzert neiesaka.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment