Ideāls veids, kā uzlabot veselību: ēd visu, kas violets!

“Dabīgie pārtikas produkti, kas ir violeti, pēkšņi sāk parādīties visos lielveikalos: sarkanie galviņkāposti, sarkanie sīpoli, melnie rīsi, plūškoka ogas, akai ogas, violetie saldie kartupeļi, violetā kukurūza un graudaugi,” skaidro diētas ārsti.

“Izteikta violetā krāsa liecina par antioksidantu un uzturvielu bagātību produktā.”

Tam piekrīt arī Abija Šārpa, reģistrēta diētas ārste un veselīga dzīvesveida bloga “Abijas virtuve” īpašniece.

“Violetā krāsa tik tiešām liecina par antioksidantu klātbūtni un uzturvielu bagātību pārtikas produktā.

Lasi vēl: Pārtikas produkti un ēdieni, kuri uzturā jāiekļauj ikvienam vīrietim, kurš vēlas būt vesels

Šo krāsu veido antocianīni, antioksidantu paveids,” viņa skaidro.

Antocianīni jau vairākus gadus ir medicīnisku pētījumu objekts, tiek pētīts, kādā veidā tādi pārtikas produkti kā mellenes spēj cīnīties pret novecošanu, vēzi un aptaukošanos.

Piemēram, plūmes satur daudz C vitamīna un šķiedrvielu, bet violetajos kartupeļos ir augsts kālija, dzelzs un antioksidantu daudzums.

3b8c5fb100000578-4052100-image-a-14_1482274998017

Tik tiešām, diētas ārsti un slavenību veselības proponenti, tādi kā Ella Vudvarda, pastāvīgi iesaka cilvēkiem uzturā lietot vairāk dabīgi violetās pārtikas.

Pat Merija Kerija apstiprina, ka “violeta diēta” tik tiešām darbojas un tā palīdzējusi viņai atbrīvoties no liekā svara, kas uzņemts bērnu gaidīšanas laikā.

3b8c609500000578-4052100-the_ideal_way_to_consume_all_the_goodness_of_purple_carrots_is_t-m-17_1482275041103

Būdamas reģistrētas diētas ārstes, mēs vienmēr iesakām saviem klientiem lietot uzturā spilgtu krāsu augļus un dārzeņus, jo tajos ir vairāk antioksidantu un fitouzturvielu, esam patīkami pārsteigtas, ka par īpaši veselīgiem atzīti tieši violetās krāsas produkti. Šo produktu lietošana tiešām nāks par labu ikvienam,” skaidro bloga The Nutrition Twins autores Temija un Lisija Lakatos.

3b8c609900000578-4052100-image-a-19_1482275113850

“Violetas krāsas pārtikas produktu lietošana uzturā ir īpaši svarīga, kad cilvēks cīnās ar novecošanu, pret dažādu slimību simptomiem, kā arī ar iekaisumu.”

Kad Temijai un Lisijai jautāts par viņu mīļāko violetās krāsas pārtikas produktu, viņas nespēja pateikt, kurš no tiem ir labākais.

3b8c592e00000578-4052100-image-a-11_1482274481378

Viņas skaidro: “Mums patīk violetais kāposts… bet, godīgi sakot, visi šie pārtikas produkti ir lieliski savu labo īpašību dēļ. Vēl mums īpaši patīk violetie burkāni un violetie ziedkāposti.”

Avots:dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment