Ierociet dārza zemē kaltētas samtenes: nākamgad jūs pārsteigs rezultāti

Novembrī lielākā daļa samteņu audzētāju izmanto sausos zieda stublājus kompostam, bet tikai nedaudzi zina, ka tos var ierakt tieši dārzeņu dārzā.

Kāds ir ieguvums no samtenēm dārzā

Pat visauglīgākā augsne ar laiku izsīkst un kļūst blīva. Tajā pašā laikā tā nepakļaujas rakšanai, un, lai atrisinātu šo problēmu, dārzkopji visbiežāk izmanto zaļo mēslojumu, jo īpaši samtenes, kas ir arī lieliski siderāti. Samteņu izmantošanai var būt vairāki mērķi:

Komposta sagatavošana;

Mulčēšanai;

Šķidrā mēslojuma pagatavošanai;

Noplicinātas augsnes struktūras uzlabošanai;

Kaitēkļu un slimību apkarošanai.

Samteņu saknēs ir daudz esteru, un tās negatīvi ietekmē sēnīšu koloniju vairošanos. Ja šo augu stādīsiet blakus dobēm, kurās plānojat audzēt zemenes, tas atbaidīs nematodes. Bet samtenes kartupeļu, kāpostu un tomātu tuvumā palīdzēs jums uz visiem laikiem aizmirst par kaitinošiem kukaiņiem. Pat nokaltušas samtenes var bagātināt augsni ar nepieciešamajiem mikroelementiem.

Kāpēc aprakt zemē samtenes

Kad košie ziedi jau ir noziedējuši un stublāji sākuši nokalst, augus var droši aprakt dārzeņu dārza augsnē. Tie palīdzēs veikt profilaksi pret burkānu un sīpolu mušām nākamajā sezonā. Arī to smarža nepatīk mežā zvēriem un dažādiem kaitēkļiem.

Ja dārzeņu dārzā ieraksiet sausās samtenes, tas palīdzēs padarīt zemi irdenāku. Tās to arī lieliski baro. Lai to izdarītu, dobes ir jāierok samtenes līdz 15 cm dziļumā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment