Iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, vīrietis nonāk ļoti nepatīkamā situācijā – kā tas ir iespējams?

Vīrietim bija nepatīkams pārsteigums, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju: viņa parāds valstij pārsniedza 3000 eiro. Viņš atklāja, ka šādu summu noteikti nebija gaidījis un bija pārsteigts.

 

Nodokļu pārmaksas atgūšana kļuvusi pieejama: no 1. marta var iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023. gadu. Ja vēl neesat to aizpildījis, noteikti to ņemiet vērā un rīkojieties savlaicīgi.

 

Neraugoties uz iepriekšējiem gadiem, kad iedzīvotāji pirmajā dienā masveidā iesniedza deklarācijas un radīja VID sistēmas pārslodzi, šogad aicinām nesteigties. Attaisnoto izdevumu atgūšanai deklarāciju var iesniegt trīs gadu laikā.

 

Nepieciešamā iesniegšana:

 

Ja nav jāveic nodokļu maksājumi, deklarāciju ir jāiesniedz līdz 1. jūnijam. Ja pērn ienākumi pārsniedza 78 100 eiro, deklarāciju ir jāiesniedz līdz 1. jūlijam.

 

Brīvprātīga iesniegšana: Jebkuram ir iespēja brīvprātīgi iesniegt deklarāciju, lai atgūtu pārmaksāto nodokli par attaisnotajiem izdevumiem, kas saistīti ar viņa un viņa ģimenes locekļu izdevumiem.

Neizmantotu nodokļu atvieglojumu saņemšana: Deklarācijas iesniegšana ļauj izmantot gada laikā neizmantotos nodokļu atvieglojumus, piemēram, par izdevumiem, ziedojumiem vai apgādībā esošām personām.

Lasi vēl: Kāda sieviete ir sašutusi un atklāj, ar ko saskārās, gaidot no VID pārmaksātos nodokļus: “Daudzi nemaz nesaņems”

Obligāta deklarācijas iesniegšana: Deklarāciju nepieciešams iesniegt, ja nav valsts informācijas par jebkuriem jūsu ienākumiem, kā tas var būt, piemēram, ja esat pašnodarbinātais vai esat saņēmis ienākumus ārvalstīs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Atgūto atvieglojumu daļas atmaksa:

Ja jūsu gada kopējie ienākumi bija lielāki par iepriekš saņemtajiem atvieglojumiem, kas paredzēti mazākajiem ienākumiem, tad deklarācijas iesniegšanas procesā būs jāatmaksā daļa no saņemtā atvieglojuma.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment