Ieteikumi kā uzlabot pašsajūtu rudens aukstajā laikā

1. Izdzer glāzi ūdens pirms katras maltītes

Šis noteikti ir sen dzirdēts fakts, taču  – patiess! Izdzerot glāzi ūdens pirms ēšanas, tu ne tikai nepārēdīsies, bet parūpēsies par to, lai tavs kuņģis uzņemtās vielas ātrāk pārstrādātu. Kad tavs organisms būs nodrošināts ar tam nepieciešamo ūdens daudzumu, tad arī tava labsajūtas uzlabosies. Ne velti ir teiciens – veselā miesā, vesels gars!

2. Dienā apēd kaut vienu veselīgu produktu

Sāc ar mazumiņu. Ir visai nereāli prasīt no kāda, kurš ikdienā nav pieradis ēst tikai veselīgu pārtiku, pēkšņas izmaiņas ēdienkartē. Pastāv lielāka varbūtība, ka, ja no cilvēka prasīs pavisam nedaudz, viņš to arī darīs regulāri. Apēd kādu augli vai dārzeni, pat 3-5 mandeles organismam ir ļoti vērtīgas.

3. Esi aktīvāks! 

Nav svarīgi, ko tu dari, tiklīdz tu to dari! Tev nav jāpavada vairākas stundas svaru zālē, lai izjustu pašsajūtas izmaiņas. Pietiks ar pastaigu, kas palīdzēs izvēdināt galvu un arī sadedzināt kalorijas! Tā vietā, lai uz darbu vai skolu brauktu ar mašīnu, kādu dienu, kad laikapstākļi ir labvēlīgāki, dodies ar velosipēdu.

4. Vismaz reizi nedēļā nostādi sev kādu uzdevumu!

100 presītes sestdienas vakarā? 10 kilometru brauciens ar riteni? 3 kilometru skrējiens?  Pārbaudi sevi un nostādi mērķus! Slinkums mēdz šķist nepārvarams, bet es varu garantēt, ka pēc nostādītā uzdevuma izpildes, tu jutīsies gandarīts!Tiesa, būtiski ir sākt ar ko tādu, kas pašam ir paveicams un pa spēkam.

5. Izgulies!  

Labs, veselīgs un pietiekams miegs naktīs veicina organisma pašatjaunošanās spējas un stiprina imunitāti! Sāc plānot savu laiku tā, lai tu varētu pilnvērtīgi izgulēties! Pretējā gadījumā tu jutīsies noguris un tavu koncentrēšanās spēju līmenis būs zems!

Avots: inc.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment