Īstie iemesli, kāpēc tu nespēj laicīgi aiziet gulēt un aizmigt + kā ar to tikt galā

  1. Tu ļauj savai dienai no tevis aizbēgt

Struktūras un grafika trūkums tavā dienā padara tevi par upuri uzmanības novērsējiem un citu cilvēku lūgumiem, kas nozīmē, ka diena valda pār tevi, nevis tu pār to. Ja tu tikai pašā vakarā beidzot spēj saņemties, lai sāktu pildīt kādu svarīgu uzdevumu, kas jāpaveic līdz rītdienai – tev jāpārtrauc ļaut dienai izslīdēt starp pirkstiem.

Pamēģini tā: Jau iepriekšējā vakarā vai no rīta izlem, kas būs tavas šodienas prioritātes. Sastādi skaidru grafiku, cikos tev jāizdara tas un cikos tas. Izveido to par ieradumu. Un tad centies izpildīt visus šos uzdevumus, pirms ļauj kaut kam citam novērst tavu uzmanību. Tad vakarā tu varēsi mierīgi atslābināties un bez stresa aiziet gulēt.

  1. Tu ignorē to, kas tev neliek mieru.

Ja tevi nomāc kāda kaitinoša problēma, neatrisināta situācija vai neatbildēts jautājums, bet tu nekā to nerisini, šīs lietas neizbēgami uzpeldēs tavā prātā, kad vakarā liksies zem segas. Tas var novest pie stresa un nemiera, kas var radīt miega traucējumus un bezmiegu.

Pamēģini tā: Atrodi dienā 10 minūtes, lai pārdomātu visu, kas tev dvēselē neliek mieru. Ja vajadzīgs, pieraksti šos rūpalus. Un tad pārdomā – ko tu varētu šodien izdarīt, lai tuvotos problēmas risinājumam? Pārdomā to kādas ikdienišķas aktivitātes, piemēram, rīta kafijas dzeršanas, laikā.

  1. Tev šķiet, ka tu vari pienācīgi funkcionēt ar sešām vai mazāk stundām miega.

Daudzi no mums dzīvo tādā miega trūkumā, ka mēs vairs īsti nesaprotam, cik noguruši patiesībā esam. Tas varbūt izpaudīsies kā kārtējā saaukstēšanās, mazliet liekā svara viduklī vai arī nedaudz mazākas koncentrēšanās spējas, tomēr miega trūkums tevi ietekmēs – pat ja tu to uzreiz nejūti.

Pamēģini tā: Atklāj no jauna, ko 8 stundas miega spēj dot tavam ķermenim. Izplāno savu dienu tā, lai varētu iet gulēt stundu agrāk nekā parasti, un pavēro, vai jūti kādas izmaiņas dienas laikā. Varbūt tev būs vieglāk klausīties lekcijās, varbūt tev mazāk kārosies saldumus. Pat ja pašam šīs izmaiņas nešķiet ļoti nozīmīgas, tās ir pazīmes, ka tavas smadzenes un ķermenis funkcionē labāk un veselīgāk. Uzstādi miegu kā prioritāti – sevis dēļ!

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Jums jau apnicis uz visu ekonomēt? Ir apnicis vienmēr atteikt sevi palutināt ar kaut ko? Paplašiniet sava maciņa apvāršņus! Gan domas, gan vārdi materializējas. Visums dodas jums palīgā, jo turpmāk nauda straujiem tempiem ieplūdīs jūsu maciņā. Varēsiet palutināt savu bērnu ar jaunu rotaļlietu, vīru ar jaunu kaklasaiti, bet pati doties uz salonu iegūt sen kāroto frizūru. Šī metode tiešām strādā! Nosūtiet savas domas Visumam!
    Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 algotu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 50 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment