Ilgonis Vilks, Latvijas astronoms nekavējoties nācis klajā ar brīdinājumu visiem iedzīvotājiem; ”Paskaties debesīs”

Vai Latvijā ir bieži dabas fenomeni?

 

Latvijā tiešām ir daudz dabas fenomenu, un to biežums un intensitāte var atšķirties atkarībā no sezonas un atrašanās vietas. Daži no biežāk sastopamajiem dabas fenomeniem Latvijā ietver:

 

Lietus un lietusgāzes: Latvijas klimatā lietus ir bieža parādība, īpaši vasarās. Bieži vien lietus pavada lietusgāzes, kas var būt ļoti spēcīgas un izraisīt intensīvas lietusgāzes.

Vētras un negaiss: Ziemas un vasaras laikā Latvijā var parādīties spēcīgas vētras un negaisi, pavadi ar stiprām vētrām, lietusgāzēm, un pat sniegu vai ledus nokrišņiem.

Sniegputeni un snigšana: Ziemas laikā Latvijā snigšana ir diezgan bieža, īpaši valsts ziemeļu reģionos. Sniegputeņi var rasties arī stiprās vētras laikā, radot sarežģītus ceļu apstākļus un problēmas ar redzamību.

 

Krusa un ledus veidojumi: Pavasarī un rudenī ir iespējama krusta parādīšanās, kad nokrišņi uzkrājas uz virsmas un veido ledus apvalkus uz koku zariem un citiem objektiem.

Ko astronoms sola?

 

Latvijas astronoms Ilgonis Vilks paziņojis uz mikroblogošanas platformas “X” par gaidāmo spēcīgo ģeomagnētisko vētru, kas bija plānota pirmdien, 25. martā. Šāda vētra varētu radīt traucējumus gan satelītiem, gan migrējošiem putniem vēl visu turpmāko nedēļu laikā.

 

Ģeomagnētiskās vētras ir ātrās izmaiņas Zemes magnētiskajā laukā, kas var būt gan pēkšņas, gan ilgst vairākas stundas līdz pat vairākām diennaktīm. Šīs izmaiņas ietekmē visu zemeslodi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ģeomagnētiskās vētras rodas, kad Saules uzliesmojuma izraisītais kosmiskais starojums sasniedz Zemi un mijiedarbojas ar tās magnetosfēru. Pēdējo reizi rekordlielas magnētiskās vētras uz Zemes tika novērotas 2005. gadā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment