Indijā bērni gājuši bojā drausmīgā nāvē, izbāžot galvu no automašīnas – šādi gadījumi ir bieži

13680889_1220485007971556_2396901187012612478_n
Šie ir nāvējošie superizturīgie diegi, kas izraisījuši daudzu cilvēku nāvi

 

Deli valdība reaģējot uz notikušo nekavējoties aizliegusi asās auklas izmantošanu. 

Tēvs, Aloks Gojals, kurš sēdēja pie stūres, un māte sākumā domāja, ka meitenīte no sajūsmas iespiedzas, bet, kad viņa nekustīgi saļima mātes klēpī ar asiņojošu rētu kakla rajonā, abi vecāki pārbijās.

Auklas ar stikla pārklājumu tiek izmantotas pūķu laišanas sacensībās, lai pārgrieztu citu konkurentu pūķu auklas. Vecāki nekavējoties Sančī nogādāja tuvākajā slimnīcā, tomēr meitenīti glābt vairs nebija mediķu spēkos.

Otrā nelaimes gadījumā četrus gadus vecais puisītis, vārdā Harijs, arī bija izbāzis galvu laukā pa automašīnas jumta lūku. Zēns kopā ar māti un sešus gadus veco māsu brauca mājās pēc iepirkšanās, kad notika nelaimes gadījums. Zēnu nekavējoties nogādāja slimnīcā, bet par nožēlu arī viņš neizdzīvoja.

Vēl noticis arī trešais nelaimes gadījums, tajā gājis bojā 22 gadus vecs vīrietis, Zafars Khāns, viņš brauca ar motociklu, kad pēkšņi viņa rīkli pārgrieza zemu lidojoša pūķa aukla.

Deli Augstākā tiesa izdeva brīdinājumu valdībai, ka sabiedrība nekavējoties jāinformē par pūķu auklas bīstamību.

Manjha aukla tiek izgatavota no spēcīgiem neilona pavedieniem, kas pārklāti ar stiklu vai metālu, lai padarītu auklu asu.

Zināms, ka no pūķu lidināšanas gājuši bojā arī neskaitāmi putni. Ķīniešu manjha jau ir aizliegta vairākās pilsētās, beidzot arī Delī valdība ieviesusi šādu aizliegumu. Šis auklas veids ir tik populārs, jo tas ir lētāks un izturīgāks par parasto auklu.

Slimnīcu pārstāvji informē, ka palielinājies arī no auklas griezumiem cietušo pacientu skaits.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment