Interesanti! Kā gadalaiks ietekmē Tavu auglību?

Lielākoties pavasarī vīriešu un sieviešu prāti sāk tiekties uz mīlestību un fiziskajām attiecībām, bet vasarā, kā izrādās, tava sperma tev liek domāt par seksu daudz biežāk un tā kļūst daudz ražīgāka, nekā ziemas periodā.

Jauni zinātniskie pētījumi ir atklājuši, ka spermas aktivitāte mainās saistībā ar gadalaikiem. Speram ir divas reizes aktīvāka un spēcīgāka jūlija un augusta mēnešos, nekā, salīdzinot ar rezultātiem janvāra mēnesī. Šie dati tika iegūti pateicoties 5 000 vīriešu pētīšanai, 11 gadu garumā.

Neauglība pēc definīcijas iestājas tad, kad ir veikti centieni ieņemt bērniņu 12 mēnešus pēc kārtas, bet tas nav izdevies. Šī problēma skar aptuveni 15-20% no visiem pāriem un, kļūstot vecākiem, šī problēma kļūst arvien populārāka. Aptuveni puse no neauglības pārī ir tieši vīriešiem, kuru ietekmē spermatozoīdu lēnā kustība.

Auglīgi vīrieši ir tad, kad vismaz 40% no vīrieša spermas ir kustīgi spermatozoīdi, kuri spēj aizpeldēt līdz sievietes olšūnai un to apaugļot. Vīrieši, kuriem ziemas laikā spermas aktivitāte bija aptuveni 40%, vasarā kustīgās spermas daudzums sasniedza 65,3%.

Avots: independent.co.uk

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment