Intīmā higiēna: 6 padomi, kuriem ir jāseko līdzi

Kārtīgi noslauki

Pēc dušas apmeklējuma kārtīgi noslauki savas mantības. Jo par intīmo zonu jārūpējas tāpat kā par savu sejas ādu un ķermeņa ādu. Pēc nodarbošanās ar seksu arī ir jāievēro higiēna, noskalo savu mantību, pietiks ar ūdeni un ziepēm.

Nēsā pareizu apakšveļu

Apakšveļu ir jāmaina katru dienu. Tas palīdzēs izvairīties no infekcijām, kairinājumiem, nepatīkamas smakas. Pēc fiziskas slodzes arī vajadzētu mainīt apakšveļu, pat vairākas reizes dienā.  Vislabākā apakšveļa ir kokvilnas, bet sportiskām nodarbībām labāk sintētisko veļu. 

Pārbaudi sevi ar pirkstiem

Visus bumbulīšus, apsārtumus, katra dīvainība, kas atrodas zemāk par tavu jostas vietu var izrādīties kāda no venēriskajām slimībām.  Ja rodas kādas dīvainības tavā intīmajā zonā, uzreiz dodies pie ārstiem.

Apspried veselību arī ar draudzeni

Šāda saruna attiecību sākumā ir visnotaļ noderīga, tādā veidā jūs viens otru iepazīsiet. Bet, lai rūpētos par savu veselību izsargājies, ja nezini, kāds veselības stāvoklis ir tavai partnerei. 

Apmeklē ārstu (un nemelo viņam)

Ikgadējie apmeklējumi poliklīnikā – lieliska profilaktika. Atceries, ka ārsts diez vai tev palīdzēs, ja tu viņam melosi par saviem seksuālajiem kontaktiem. Pacientiem ar aktīvu seksuālo dzīvi, vajadzētu regulāri apmeklēt ārstu un iziet visas analīzes, un vienalga vai tu esi vai neesi izsargājies.

Valkā brīvu veļu

Cieša un šaura veļa ir lieliska vieta, lai izplatītos baktērijas un infekcijas. Izvēlies tādu veļu, lai nebūtu šaura un apspīlēta. Bet atrodoties sporta zālē, tu neizvairīsies no apspīlētām drēbēm, tāpēc pēc treniņa ātri uz dušu. 

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment