Izskan nepatīkama informācija par VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvaldē nolemts izbeigt kriminālprocesu pret kādu VID mikroautobusa vadītāju par degvielas zagšanu, jo neesot skaidrs, cik tieši viņš ir nozadzis.

Tā vēsta portāls “la.lv” publikācijā ar nosaukumu “Kā VID izbeidz no sabiedrības acīm slēpto kriminālprocesu pret “savu” degvielas zagli”, kuram par pastrādāto noziegumu nav piemērots nekāds sods.

Lasi arī: Jaunumi saistībā ar nesen Rīgas Dzemdību namā piedzimušajiem trīnīšiem

Raksta autors atgādina, ka 2019.gada novembra beigās sāktā kriminālprocesa ietvaros noskaidrots – pagājušā gada septembrī un oktobrī VID transportlīdzekļa “Iveco 50C” ar valsts reģistrācijas numuru KA-9174 vadītājs AS “Viada Baltija” degvielas uzpildes stacijā (DUS) Daugavpilī sistemātiski veicis degvielas iepildīšanu “ne tikai transportlīdzekļa degvielas tvertnē, bet arī kādā citā tilpnē, kas atrodas transportlīdzekļa salonā”.

Degvielas zagšana fiksēta pagājušā gada 17.septembrī, 19. septembrī, 6. oktobrī un 10. oktobrī, taču, aplūkojot DUS videonovērošanas kameru ierakstus, procesa virzītāja izmeklētāja Lāsma Rode nonākusi pie secinājuma, ka neesot iespējams “konstatēt, kādā konkrēti tilpnē un kādos daudzumos degviela tikusi iepildīta”.

Lasi arī: Viens no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem un viņa draudzene dižojas ar smalko ceļojumu

Publikācijas autors pauž sašutumu, ka ar šo secinājumu vien ir pieticis, lai VID degvielas zaglis tiktu cauri sveikā un VID šāgada 1.aprīlī pieņemtu lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu ar pamatojumu – nav konstatētas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.

“la.lv” atgādina, ka šis ir tikai viens no finanšu ministra Jāņa Reira minētajiem VID darbinieku nodarījumiem, kas tā arī palicis slēpts no sabiedrības.

Ministrs ir publiski kritizējis VID vadību par nevēlēšanos informēt sabiedrību par dienesta darbinieku pārkāpumiem un pat minējis kādu krimināla rakstura gadījumu, kuru VID vēlējies pasniegt tā, it kā tas tieši nebūtu saistīts ar iespējami negodīgu rīcību dienestā.

Tikmēr Reira rīkojumu iepazīstināt sabiedrību par VID darbinieku pārkāpumiem dienesta vadība ir definējusi kā “lūgumu” un atbildes paziņojumā norādījusi: “Mēs aktīvi strādājam, lai mūsu rindās nebūtu negodprātīgu cilvēku. Mums ir svarīgi, lai VID strādā profesionāli darbinieki, kuri pelnījuši uzņēmēju un sabiedrības uzticību”.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment