Ja putns pieklauvē pie tava loga vai ietriecas tajā, tā nav nejaušība, bet gan zīme, ka gaidāms svarīgs notikums

Ko sagaidīt, ja pie loga pieklauvē zīlīte

Ja zīlīte klauvē pie stikla, būs labas ziņas. Ja tā nejauši ielido mājoklī, gaidāms naudas pieplūdums vai ģimenes pieaugums. Vientuļam cilvēkam dzeltenbrūnais vēstnesis prognozē ilgi gaidīto tikšanos ar savu otro pusīti.

Ja pie loga pieklauvē zvirbulis

Zvirbulis signalizē, ka paredzamas problēmas ar naudu un negaidīti izdevumi. Ja šis putniņš ir pieklauvējis pie tava loga, tuvākajā laikā centies neņemt kredītus, neizsniegt aizdevumus un neslēgt riskantus darījumus.

Lasi vēl: Garšīga un vienkārša kāpostu uzkoda 10 minūtēs: gan kā neatkarīgs ēdiens, gan kā piedeva, gan kā salāti.

Ja pret logu atsitas dzenis

Dzeni tikai reizēm var redzēt mājokļu tuvumā. Ja šis putns sāk kalt tavu koka palodzi, mājas iemītnieki ļoti sabīstas, jo dzenis tiek uzskatīts par dabas stihiju, nelaimju un pat bojāejas vēstnesi. Taču panikai nav pamata, jo iespējams, ka putns ir vienkārši ieradies pusdienās.

Par ko vēsta balodis, klauvējot pie loga?

Balodis jau izsenis simbolizē mieru un cerību uz laimīgu nākotni. Kad viņš mierīgi tup uz tavas palodzes, gaidi labas ziņas. Saskaņā ar tautas ticējumu aizsaulē aizgājušā cilvēka dvēsele var apciemot tuviniekus baloža izskatā.

Lasi vēl: Tikai divas galvenās sastāvdaļas! Tad, kad omīte gatavo šo zupu: to ēd visi un vēl paprasa papildus porcijas

Ko nedrīkstēja darīt PSRS laiku ģimenēs – varbūt ne visiem, bet daudziem tā bija ikdiena

Ja loga rūtī ietriecas bezdelīga

Ja bezdelīga atsitas pret tavu logu, gaidāmas lielas nepatikšanas. Bet – ja šis putns apsēdās atpūsties vai netraucēts ielidoja istabā un pēc tam aizlidoja, tevi gaida veiksme un labvēlīgi likteņa pavērsieni.

Tam, ka putns atsitas pret logu, ir arī cits izskaidrojums, parasts un nepavisam ne mistisks. Varbūt spalvainais lidonis zaudēja orientāciju vai vienkārši nepievērsa uzmanību neredzamajai barjerai.

Ornitologi apgalvo, ka putni caurspīdīgu stiklu nepamana. Piemēram, bezdelīgas un svīres lido ļoti ātri, un, dzenoties pēc spārnotiem kukaiņiem, tām ne vienmēr ir laiks pareizi pielāgot savu lidojuma trajektoriju.

Lasi vēl: Frizūras sievietēm “pēc”. Kas ir labāk: pelēki vai krāsoti mati

Zīlītes, žagatas un vārnas parasti tuvojas cilvēku mājokļiem, meklējot pārtiku, bet zvirbuļi pastāvīgi atrodas mūsu tuvumā un pat būvē ligzdas pie sienas zem mājas jumta. Putnus nav ieteicams padzīt, ja vien tie, protams, nav lielu plēsēju sugu pārstāvji, kas var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu tavai mājputnu saimei.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ja tu regulāri baro izsalkušos putnus, vari iegūt veiklus palīgus, kas dos vairāk labuma nekā ļaunuma. Turklāt ir arī ļoti interesanti nodarboties ar putnu vērošanu.

Bet kādi putni dzīvo tev kaimiņos? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros un dalīsies ar šo rakstu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment