Jaunas darba vietas mūsējiem – Lielbritānijā meklē policistus ar latviešu valodas zināšanām

Linkolnšīras grāfistes policijas mājaslapā sniegtā informācija liecina, ka šī iecirkņa vadība meklē jaunus policistus ar latviešu valodas u.c. Austrumeiropas valodu zināšanām. 

Darbā aicina pieteikties interesentus, kuri pārvalda kādu no šīm trim valodām – latviešu, lietuviešu vai poļu. Ideja šādam sludinājumam ir vienkārša – jaunajiem darbiniekiem būs jāpilda pienākumi tajos grāfistes rajonos, kur mīt daudz Austrumeiropas viesstrādnieku.

Portāls skaties.lv ziņo, ka šī iniciatīva sākusies pēc vietējās policijas secinājumiem, ka ik gadu nākas tērēt aptuveni 400 000 mārciņu tulku algošanai. Pieņemot darbā likumsargus ar šo valodu zināšanām, policijas iecirknis varētu ietaupīt.

Pieņemot darbā likumsargus ar šo valodu zināšanām, policijas iecirknis varētu ietaupīt.

Policistiem, kuri runā latviešu, lietuviešu un poļu valodā, tiek solīta 22 000 mārciņu liela alga gadā. Kā vēsta britu medijs ”The Sun”, iespējams, tieši šis ir iemesls tam, ka pēdējās nedēļas laikā saņemti vairāk nekā 130 pieteikumu.

Lasi arī: Bērnudārzā mazuļiem dod kafiju. Vecāki sašutuši. Pediatre neiesaka pat kakao

Ar šāda veida iniciatīvu pieņemšanu Linkolnšīras policijas tiecas uz izmeklēšanu un drošības nodrošināšanas efektivitātes palielināšanu. Tāpat tiks veicināta arī informācijas savstarpējā pārplūšana, kas sekmēsies arī ātrākā lietu atrisināšanā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment