Jauns likums atļauj dzīvniekus apglabāt kopā ar viņu saimniekiem

Parasti  bija ļoti maz iespējas tiem cilvēkiem, kuri vēlējās būt apglabāti kopā ar saviem mīļajiem mājdzīvniekiem. Cilvēki varēji būt apglabāti dzīvnieku kapsētā. Tiem, kam šī tēma ir aktuāla vai saistoša, allaž ir bijis aktuāls viens jautājums – ja cilvēki var būt apglabāti dzīvnieku kapsētā, kāpēc dzīvnieki nevar būt apglabāti cilvēku kapsētā?
Ņujorkas štats ir izlēmis šādu praksi izmainīt. Tika izdots jauns likums, kas beidzot ļauj mājdzīvnieku īpašniekiem būt apglabātiem kopā ar viņu mīluļiem cilvēku kapsētās. Likums ir ievērojami paplašinājis dzīvnieku tiesības.
Reliģiskām vai privātām kapsētām ir iespēja pašām izvēlēties vai praktizēt šo likumu, vai nē. Viena no Vetčesteras dzīvnieku kapsētām norādīja, ka vismaz pieci cilvēki izvēlas būt apglabāti dzīvnieku kapsētā katru gadu. Tā viņiem ir iespēja pavadīt mūžību kopā ar tiem, kurus mīl.
Tāpat dzīvnieku kapsētas pārstāvji norāda, ka priecājas par pieņemto likumu, jo dzīvnieku īpašniekiem beidzot ir iespēja dusēt mierā līdzās saviem mājdzīvniekiem, kuri sagādāja tik daudz prieka. Viņi priecājas, ka beidzot ne tikai cilvēkiem ir ļauts būt apglabātiem dzīvnieku kapsētās, bet arī dzīvniekiem ir ļauts būt apglabātiem cilvēku kapsētās. Mājdzīvnieki ir ģimenes locekļi, un pret viņiem tā arī ir jāizturas. Nav iemesla veikt izņēmumus, kad viņi nomirst.
Daudzi izsaka cerību, ka arī citi ASV štati sekos šim piemēram. Vismaz Ņujorkā tagad ir pagājuši laiki, kad cilvēkiem jāpaļaujas uz radiniekiem, ka pēc viņu nāves, viņi “pa kluso” apglabās mājdzīvniekus līdzās viņiem. Lai vai kā, vismaz Ņujorkas štata iedzīvotājiem ir sniegta iespēja pavadīt mūžību kopā ar saviem mājdzīvniekiem.
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment