Kā apmānīt sevi un pēc 3 gulētām stundām justies tā, it kā būtu gulētas 8?

Izveido miega ostu! Iekārto guļamistabu tā, lai tā būtu klusa, tumša un mājīga! Daudziem cilvēkiem mazākais troksnītis vai gaisma var iztraucēt miegu – piemēram, pulksteņa tikšķēšana vai gaisma no klēpjdatora vai televizora. Pieliec žalūzijas vai biezos aizkarus – dari visu, lai guļamistabā būtu ideāla vide miegam. Ideālā gaisa temperatūra ir no mērenas līdz vēsai – ja istabā būs pārāk karsti, būs grūti iemigt.

Liec bērnus gulēt agrāk! Lai cik īss, tev vakaros vienmēr ir vajadzīgs laiks atpūtai, kad bērni ir nolikti gulēt. Parūpējies, lai vecākie bērni noteiktā laikā ietu uz savām istabām- kaut arī ne uzreiz gulēt. Mazākie bērni spēj izjaukt pat vislabākos plānus, tomēr centies pēc iespējas regulēt viņu gulētiešanas laiku- ja liksi bērnus gulēt agrāk, aiztaupīsi sev daudz grūtību un varēsi kaut nedaudz atļauties pieauguša cilvēka dzīvei.

Gulta- tikai miegam un seksam! Izvairies no TV skatīšanās, ēšanas un emocionālu problēmu apspriešanas gultā! Gulta būtu jāizmanto vienīgi miegam un seksam. Ja tā nebūs, gulta tev sāks saistīties ar traucējošām nodarbēm, kas neļaus iemigt. Ja tavu prātu pirms gulētiešanas vēl kaut kas nodarbina, uzraksti to visu uz kādas papīra lapas un noliec citā istabā. Nav jēgas par to domāt visu nakti!

Nomierinies! 30 minūtes pirms gulētiešanas beidz darīt visu, kas saistās ar nopietnu koncentrēšanos vai stresu. Vislabāk miegu uzdzen garlaicīgas nodarbes!

Nelieto kofeīnu! Vienkārši sakot, kofeīns neļaus tev iemigt, turklāt tas var saglabāties organismā ilgāk, nekā tu domā –pat 14 stundas! Pēcpusdienā izdzerta tasīte kafijas var neļaut tev aizmigt vēl pusnakti.

Ēd pareizi, guli saldi! Neej gulēt izsalkusi, bet izvairies no sātīgas maltītes pirms gulētiešanas, jo tā var izraisīt gremošanas traucējumus. Ja nevari izvairiīties no ēšanas vēlu vakarā, ārsti iesaka pēc tam gulēt uz kreisajiem sāniem.

Avots: www.womenshealthmag.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment