Kā iegūt ļoti agru gurķu ražu: izcili laba metode

Lai maijā iegūtu agrīnus siltumnīcas gurķus, ir svarīgi iepriekš iesēt sēklas. Pastāv interesanta stādīšanas metode, kas pārstādīšanas laikā līdz minimumam samazina sakņu sistēmas traumēšanu.

Eksperti iesaka gurķus sēt marta otrajā pusē vai aprīļa sākumā, lai iegūtu agru ražu.

Tomēr veiksmīga agrīna ražas novākšana ir atkarīga no tā, vai pārstādīšanas laikā siltumnīcā netiks bojātas saknes. Šāda pieeja ļauj augam ātri attīstīties un iepriecināt ar pirmajiem augļiem maijā.

Klasiskā sēšana podos nav labākais risinājums šim nolūkam. Svarīgi ir arī izvēlēties pareizās gurķu šķirnes, kas paredzētas agrai, ļoti agrai vai īpaši agrai ražai – šī informācija parasti ir norādīta uz iepakojuma.

Kas jādara, lai stādītu stādus

Nepieciešama pēc iespējas barojošāka un irdenāka augsne. To var iegūt, sajaucot humusu ar dārzeņu dārza augsni un pievienojot vermikulītu vai perlītu, lai uzlabotu struktūru.

Pēc tam jāņem vienreizlietojams maisiņš un tas jāpiepilda ar šo augsni (līdz 1,5 litriem). Pēc tam maisiņu sarullē un ar zobu bakstāmo palīdzību izdara caurumus, lai izlaistu lieko ūdeni.

Lai augsni samitrinātu, siltajam ūdenim var pievienot dažus pilienus jebkura šķidrā mēslojuma ar humātiem. Pēc tam katrā iepakojumā iestādiet sēklas.

Sagatavotie maisiņi jāieliek kādā traukā, lai liekais ūdens varētu notecēt.

Tad no paciņām jāizveido siltumnīca. Lai to izdarītu, satiniet polietilēna maisiņa galu mezglā. Paketes novietojiet siltā un apgaismotā vietā (piemēram, pie radiatora vai zem lampas), lai sēklas ātrāk sadīgtu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Šādā veidā līdz aprīļa vidum gurķi būs gatavi pārstādīšanai siltumnīcā. Ievietojiet maisiņu zemē, izveidojiet bedri, pārgrieziet maisiņu abās pusēs un izņemiet to. Pateicoties šai metodei, saknes paliks neskartas, un maijā jūs iegūsiet pirmo gurķu ražu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment