Kā nepārkarst visas dienas garumā?

8:00

Laiks doties uz darbu. Uzvelc apakškreklu, lai tu nesvīsti cauri savam virskreklam vēl kamēr tu neesi nonācis birojā. Ir pieejami termo-krekli, kuri ir viegli, gludi un palīdz ķermenim regulēt temperatūru, samazinot svīšanas iespēju.

9:30

Aizmirsti savu karsto kafiju. Karsti dzērieni patiesi palīdz tev atvēsināties, bet sākotnēji tie tevi sasilda, kas noved tevi pie svīšanas. Kāds vēsāks dzēriens ir labāk vai vismaz kafija bez kofeīna, jo tas paātrina vielmaiņu un paaugstina ķermeņa temperatūru.

12:30

Atstāj smagāku lietu cilāšanu vai aktīvas fiziskās kustības rīta pusei vai vēsākam vakaram. Fiziskās aktivitātes apgrūtina ķermenim saglabāt vēlamo ķermeņa temperatūru. Tāpēc pusdienlaikā labāk dodies mierīgā, lēnā pastaigā.

13:15

Neej aukstā dušā, ja tu esi atgriezies pēc treniņa. Ķermenim būs aktīvāk jāstrādā, lai paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Tāpēc tu piedzīvosi karstuma vilni īsi pēc dušas, kas tevi atkal novedīs pie svīšanas.

13:30

Samazini savu ēdienreižu porciju izmērus. Gremošanas sistēmas darbība paaugstina ķermeņa temperatūru. Samazinot savu uzņemto kaloriju daudzumu par 25%, tu pazemini ķermeņa temperatūru par 0.2  ºC. Neizklausās daudz, bet nokrītoties temperatūrai par 2 ºC iestājas ķermeņa atdzišanas pirmā stadija.

15:00

Atvēsinies ar ūdens palīdzību. Uzšļaksti vēsu ūdeni uz savas sejas un apakšdelmiem, kur ir daudz receptoru, kuri atbild par temperatūru. Tu sajutīsies daudz atvēsinātāks, nekā patiesībā būsi.

16:30

Mentols rada atvēsinājuma sajūtu. Tāpēc vari lietot kādu losjonu ar mentolu vai vienkārši pakošļā gumiju ar mentola garšu. Tā palīdzēs tev atvēsināties. Nu re, diena būs izdzīvota patīkamā vēsumā!

 

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment