Kā pirms cepšanas iemarinēt vistas gaļu, lai iegūtu satriecoši kraukšķīgu un zeltainu garoziņu: viltība, kas jāzina katrai saimniecei

Lai cepta vistas gaļa iznāktu garšīga, sulīga un ar zeltainu garoziņu, neiztikt bez marinādes.

Pastāstīsim, pie kāda trika ķeras pieredzējušas saimnieces, lai galdā pasniegtais ēdiens izdotos tieši tik nevainojams.

Tātad, lai pagatavotu marinādi, 1,6-1,8 kg smagai vistiņai nepieciešami aptuveni 3 litri ūdens, kurā jāizšķīdina 3,5 ēdamkarotes sāls un 1 ēdamkarote cukura.

Neaizmirstiet izmantot zobu bakstāmo, lai liemenī izdarītu punktiņus, īpašu uzmanību pievēršot krūtiņai un augšstilbiem.

Lasi vēl: Kā izvēlēties kvalitatīvas saldētas zivis: 5 vienkārši noteikumi

Tagad iegremdējiet vistu iepriekš sagatavotajā marinādē un atstājiet to uz 2-3 stundām.

Pēc šī laika izņemiet gaļu no šķidruma un nosusiniet to, izmantojot papīra dvieļus.

Tagad pagatavojiet maisījumu no kaltēta ķiploka, paprikas pulvera, aso un melno piparu maisījumu. No katras sastāvdaļa jāņem pa vienai tējkarotei – un pievienojiet minētajām sastāvdaļām divas ēdamkarotes augu eļļas.

Izmantojot cepamo otiņu, uzklājiet maisījumu uz vistas no visām pusēm, pēc tam pārgrieztu uz pusēm liemeni varat novietot uz cepamā šķīvja un sūtīt to uz 45-60 minūtēm uzkarsētā cepeškrāsnī (temperatūra un konkrētais laiks ir atkarīgs no jūsu krāsns).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment