Kā runāt par naudu ar savu partneri?

Nonākot attiecību periodā, kad jūs plānojat dzīvošanu kopā, kad jūsu individuālie izdevumi pārtop par kopējiem, ir būtiski saprast un apzināties kāda ir situācija ar ienākumiem un finansiālo stabilitāti.

Kādēļ ir jārunā par naudu?

Cilvēku pagātne un bērnības periods ir tas, kas ļoti ietekmē viņu attieksmi pret finansēm, to izlietošanu un plānošanu. Naudas vērtība, attieksme, pieņēmumi un rīcība ar naudas līdzekļiem ietekmē to, cik atvērts cilvēks ir sarunai par naudu.

Tā nav saruna tikai par banknotēm un centiem. Šī saruna ir daudz intīmāka, jo atklāj tavu attieksmi pret naudas svarīgumu, nozīmi un to kā tu ar to apejies. Tas ļauj saprast cilvēkiem to, kam tu esi gatavs un kam tev šķiet svarīgi tērēt naudu. Vai tu uzskati, ka ir vērts maksāt lielāku summu par mācībām privātajā koledžā? Daudzi cilvēki par šo varētu diskutēt stundām ilgi, jo vērtību sistēma ir atšķirīga.

Tēmas, kuras jāapspriež:

  1. Pelnīšana

Ir svarīgi pārrunāt to vai jūs abi strādāsiet un būsiet ģimenes apgādnieki. Kur un cik ilgi katrs ir plānojis strādāt. Kurš no jums rūpēsies par bērniem, kad tādi piedzims, bet kurš turpinās strādāt. Vai kādam no jums ir svarīga karjera?

  1. Tēriņi

Jums abiem ir jāsaprot kādas ir katra prioritātes un vai tās ir līdzīgas. Vai jūs abi vēlaties sūtīt savus bērnus labā universitātē, vai katru gadu aizbraukt vismaz vienā ceļojumā, vai rūpēties par vecākiem, kad viņi aizies pensijā. Par kādiem lielākiem pirkumiem jūs katrs vēlaties, lai viens partneris tos pārspriestu ar otru.

  1. Budžeta plāns

Kurš no jums būs tas, kurš sekos līdzi ikmēneša tēriņiem? Kurš maksās par kādiem kopīgiem izdevumiem. Ir noderīgi izvedot plānu, kurš par ko maksās, lai tas būtu līdzvērtīgi, ja tāds ir jūsu plāns.

  1. Uzkrājums

Vai jūs abi vēlaties veidot uzkrājumu? Šeit arī ir jābūt vienprātībai, jo tā nebūs veiksmīga kopdzīve, ja viens partneris rūpēsies par nākotnes finansiālo stāvokli, kad otrs vēlas uzkrājumā ieguldīt tikai savas vienas dienas pusdienu naudu.

Avots: forbes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment