Kā Tu vari meditēt, dzerot kafiju?

Tas vairs nav pārsteigums nevienam, ka dzīve rit strauji uz priekš un lido vēja spārniem, tāpēc ir noderīgi apstāties ik pa brīdim un apjaust, kas patiesībā notiek tev apkārt un ko tu dari.

Meditācija palīdz apstāties, pretoties steigai un skriešanai, ļaujot tev nepalaist garām dzīvi. Tā samazina stresu, pazemina asinsspiedienu un mazina iekaisumus. Tā palīdz apzināties realitāti un sevi tajā, kas noved cilvēku pie produktīvākas darbības, komforta un radošuma.

Vienkārša kafijas vai tējas krūze ir lielisks veids iesācējs var piekopt meditāciju:

  • Sāc meditācijas treniņu līdz tu jau piecelies kājās un dodies pēc savas kafijas krūzes. Sajūti kā tavas pēdas saskaras ar zemi, ieklausies skaņās, kuras tevi aptver.
  • Kad tu esi sasniedzis virtuvi, sajūti kafijas krūzes formu un tekstūru, ieelpo patīkamo aromātu un izbaudi to, sajūti siltumu, kādu tu jūti nākam krūzē esošās kafijas.
  • Ja tu pievieno cukuru vai pienu, darot to, koncentrējies uz darbību. Ieklausies un ieskaties, kā cukurs vai piens maina kafijas virsmu, ar to saskaroties.
  • Kad tu cel kafijas krūzi pie savām lūpām, apjaut kādas garšas tu sajūti, ko tu jūti ar savām lūpām, mēli un tālāk ar kuņģi. Kādas sajūtas kafija tevī raisa.

Tas ir dabiski, ja tev neizdodas pilnīgi koncentrēties tikai uz notiekošo. Tavs prāts atgriezīsies pie dažādām domām, kuras tev neliek mieru, bet katrreiz, kad tas notiek, atgriez savas domas atpakaļ pie kafijas. Pat 3 minūšu šāda domāšana, koncentrēšanās par sev neierastu lietu, ļauj ķermenim un prātam atslēgt “autopilotu” un atgriezties dzīvajā realitātē. Ar laiku kļūs vienkāršāk koncentrēties tikai uz kafiju vai kādu citu lietu, bet tam ir nepieciešams treniņš.

 

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment