Kā Tu vari taupīt naudu, radikāli nemainot savu dzīvesveidu

Sāc domāt reālistiski

Var likties, ka pārdomāta naudas ietaupīšana ir īsta nobrieduša vīrieša rīcība. Bet sākot īstenot taupīšanas plānu, tas nenozīmē, ka tev būs uzreiz cieši jāsavelk josta vai radikāli jāmaina sava ikdiena. Bet tev ir jāsāk domāt reāli, vai tu pelni pietiekami daudz naudas, lai, turpinot tērēt kā iepriekš, vari rast iekrājumus. Un varbūt ir lietas, kuras tu iegādājies regulāri, bet tu bez tām elementāri vari iztikt.

Reāli apzinies, cik lielu naudas daudzumu katru mēnesi tu vari atlikt no algas, lai veidotos uzkrājums. Palīdzēs arī tas, ja tu nospraudīsi konkrētu mērķi jeb noteiksi sakrājamo naudas summu, konkrētā laika periodā. Tas būs tava gribasspēka pārbaudījums, bet tas palīdzēs arī saglabāt tev koncentrēšanos uz konkrēto summu. Piemēram, ja tava noteiktā summa ir 2,000Eur un, sasniedzot šo summu, tu to nekavējoties neiztērē kādā kruīzā vai jaunā tehnoloģijā, tad tā viennozīmīgi ir zīme, ka tu esi uzlabojis savu māku apieties ar naudu.

Tas, ka mēs par kaut ko varam samaksāt, ne vienmēr nozīmē, ka to vajadzētu.

Izvērtē to par ko tu vēlies maksāt

Pašā saknē jau ir jāatbild uz jautājumu: “Par ko tu esi gatavs maksāt citam cilvēkam, lai viņš to izdarītu tavā vietā?”

Beigās mēs varam nonākt pie secinājuma, ka daudzas lietas mēs paši varam izdarīt. Salabot savu velosipēdu, automašīnu, neizsaukt taksi, bet aizbraukt ar kājām, pats pagatavot maltīti, nevis paēst vietējā bistro. Tās šķiet ne visai būtiskas lietas, tomēr atsakoties no “profesionāļiem”, tu vari ietaupīt būtisku daudzumu naudas.

Nevajag sev atteikt visas savas ikdienišķās “extra” lietas vai rituālus. Piemēram, ja tu esi atradis savu frizieri vai barber shop, kur zina un apmierina tavas vēlmes, tad turpini uz turieni doties. Vai, ja ik rītu, ceļā uz darbu, tu ieej vietējā coffee shop un nopērc to krūzi kafijas.

Noteikti ir vērts paskaitīt, cik tu iztērē nedēļas nogalē, bāros atpūšoties kopā ar draugiem. Ja šī summa sastāda ap 100Eur katru nedēļu, tad varbūt ir vērts apsvērt iespēju sākt taisīt kopīgas vakariņas ar dzērieniem, pirms došanās ārpus mājas.

Naudas taupīšana ir vienkārša- teorētiski. Tā ir apzināta naudas plūsma, kur tu tērē savus līdzekļus un, kur tos nevajadzētu tērēt. Galvenais ir atcerēties, ka taupīšana nav mērķis, bet process. Sāc vienkārši ar to, kad tev parādās “lieka nauda”, tad atliec šo summu tālākai nākotnei.

Avots: primermagazine.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment