Kā uzlabot sirds darbību un nostiprināt asinsvadus? Kardiologu ieteikumi

Esam apkopojuši 5 ieteikumus sirds un asinsvadu veselībai no kardiologiem – noderēs ikvienam, bet jo īpaši tiem, kas sirgst no kādas asinsrites sistēmas problēmām.

  1. Nepārēdieties

    Ja kuņģim tiek radīta liela slodze, saprotams, ka daļu šīs slodzes uzņemsies arī miokards – tas notiek tīri fizioloģiski. Kardiologiem šim te ir pat savs termins – “pārēdusies sirds”. Tas nozīmē, ka sirdslēkme var notikt pārēšanās rezultātā.

  2. Lietojiet uzturā seleriju un pētersīļus

    Svaigi selerijas kātiņi (100-150 g selerijas dienā) satur fitoķīmiskos savienojumus – ftalīdus, kuri atslābina muskuļu šūnas un asinsvadu sieniņas, kas, savukārt, palīdz izvairīties no spazmām un uzlabo asinsriti.

    *Svaiga pētersīļu sula (1 tējkarote uz pus glāzi ūdens vai arī 30-40 g zaļumu dienā) samazina arteriālo spiedienu.

  3. Dzeriet tomātu sulu

    Tomātos ir daudz aktīvo antioksidantu – likopīns, šķiedrvielas un kālijs. Daudzi pētījumi ir pierādījuši, ka tie spēj palīdzēt uzlabot sirds un asinsvadu slimības. Tomātu sula spēj lieliski samazināt asinsspiedienu. To ļoti ieteicams dzert hipertonijas un sirds mazspējas gadījumā.

  4. Iedarbiniet savu sirds motoriņu ar imunitātes kokteili

    Tiem, kam bieži ir paaugstināts asinsspiediens, ir ļoti veselīgi no rītiem izdzert glāzi novārītu irbenes ogu kopā ar 15-20 pilieniem ehinācijas tinktūras. Tā pat derēs arī atkal modē ienākušais cigoriņu novārījums ar medu un cukuru. Tiem, kam ir pazemināts asinsspiediens, uzlabot tonusu un palielināt organisma spēju pretoties infekcijām palīdzēs zaļā tēja ar žeņšeņu vai arī kazeņu ogu novārījums ar ingveru un cukuru.

  5. Papildiniet kālija un magnija rezerves savā organismā

    Lai novērstu nelabvēlīgo ietekmi uz miokardu, organismam ir nepieciešams kālijs un magnijs. Šie mikroelementi uztur lieliskas sirds darbības spējas. Iegūt šīs vielas var ar ceptu kartupeļu, rozīņu, pupiņu palīdzību, taču par ļaunu nenāks arī speciāla vitamīnu kompleksa lietošana uzturā.

Lasi vēl: 3 tautas medicīnas receptes kā attīrīt asinis un uzlabot asinsrites sistēmu

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment