Kā ģērbties savos 30 gados: 5 zelta likumi

1) Noskaidro, kuri zīmoli Tev patīk

Sākumā izveido vajadzīgo veikalu plānu, kuros tu pārzini izmērus un nav nepieciešams tos pārmērīt – lai tas būtu T-krekls no Sunspet vai krekls no J Crew, tad sāc tos iegadāties vairumā, lai vienmēr ir kāds lieks krekls pa rokai. Pasūti internetā un liec to piegādāt uz biroju, lai nav jātērē pusdienu pārtraukums, lai saņemtu sūtījumu vai brīvdienās jāmeklē pa veikaliem.

2) Visa pamatā ir uzvalks

Tu nopirki savu pirmo uzvalku savos 20, tagad ir laiks iegādāties vēl dažus. Ieguldi naudu labas kvalitātes pelēkā, zilā un melnā uzvalkā, cik ātri vien iespējams, tad riskē  vēl ar citām krāsām, materiāliem un modeļiem (rūtots un sporta uzvalks ir praktiski universāls) un atšķirīgiem biezumiem vasarai un ziemai. Atceries: uzvalks nav tikai uzvalks, tas ir arī žakete un bikses, kurus var atdalīt vienu no otra un nēsāt ikdienā ar džinsiem, biksēm un T-kreklu, un nevar piemirst par jakām un citu uzvalku biksēm. Parūpējies, ka viss ir saskaņots un izceļas ar savu būtību (ja nēsā pieguļošas bikses ikdienā, tad izvēlies arī ciešākas uzvalka bikses, lai parūpētos, ka nēsā tās arī ārpus darba).

3)  Sāc domāt par parasto piektdienu

Ikdienišķā piektdiena veido dilemmu: tu nevēlies ierasties darbā nesaposies, bet arī nevēlies būt pārāk smalki saģērbies, kad citi nav – jo īpaši svarīgi, ja tu esi komandas vadonis vienaudžiem, bet vienalga vēlies šķist profesionāls savam priekšniekam. Kā pamata likums, izvairies no pārāk dārga uzvalka – ar labām kurpēm tas izskatīsies tā it kā esi aizmirsis kaklasaiti, ar t-kreklu un treniņbiksēm tas izskatīsie pārāk ikdienišķi. Labākais ir izveidot sev formastērpu no labi derošām un atsevišķi izvēlētām detaļām – indigo krāsas džinsus, vilnas žaketi, līdz galam nesapogātu kreklu (ar V-veida kakla izgriezumu džemperi tam pāri, ja ir auksts) un pāri elegantu brūnu kurpju (ideālā gadījumā dubultas sprādzes kurpes vai mokasīnus). Esi elegants, pievieno personību ar aksesuāriem (piemēram krāsainām zeķēm).

4) Sagaidi silto laiku ar stilu
Pagājušas ir dienas, kad varēji novilkt kreklu un parkā gulēt zālē džinsos – tev vienalga vajadzētu izskatīties kā pieaugušajam arī karstajā laikā, vai tu esi pludmalē vai pēkšņa karstuma viļņa vidū mājās. Sākumā vajadzētu pienācīga izskata peldšortus, kuri arī varētu aizstāt šortus ejot pie bāra (INSIGHT ŠORTI vai RIP CURL ŠORTI ir laba izvēle). Pēc tam meklē kreklu, uzvalku un bikses no kokvilnas vai lina-kokvilnas sajaukumu un vasarai atbilstošus mokasīnus elegantiem pasākumiem. Ādas sandales un zamšādas mokasīni ir labākā alternatīva iešļūcenēm – un acīm tīkamākas nekā spalvainie pirksti.

5) Investē naudu lietās, kuras izceļas

Tagad ir pienācis laiks sākt pievienot savai garderobei lietas, kuras tev noderēs vienmēr. Sāc ar lietām, kuras izmantosi daudz un investē labākajā, ko vari atļauties. Mēs runājam par tām lietām, kuras tev tiešām ir nepieciešamas, piemēram, soma (vai tā ir darbam vai vienkārši nedēļas nogalei), labu visurgājēju mēteli, sudraba aproču pogas, atbilstošu lietussargu vai labu ādas maku. Šis ir arī piemērots laiks, lai sāktu paplašināt savu apavu kolekciju no dažiem pāriem līdz vairākiem, kas piestāv tavam smalkajam uzvalkam, vai tās ir botes vai dažāda veidu mokasīni vai klasiskās kurpes.

„Tu zini par pamatiem tādēļ ieguldi naudu divās vai trīs pamata lietās, uz kurām spēj veidot savu stilu, kurš ir sajaukts ar augsto modi.” Roberts Džonstons (Robert Johnston), GQ Style direktors.

Avots: gq-magazine.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment