Kā pēc sievietes sejas izteiksmēm noteikt, vai tu viņai patīc!

Mikro izteiksmes – nelieli izteiksmības uzplaiksnījumi sejas vaibstos – pirmo reizi minēti 1966. gadā, tās aprakstījuši Ernests Hagards un Kenets Īzaks. Viņi definējuši septiņas vispārīgas emocijas, kuras dala visi cilvēki: niknums, nicinājums, riebums, bailes, prieks, bēdas un pārsteigums. Kā izrādās, ja pietiekoši vērīgi lūkojas, var redzēt, ka cilvēks cenšas apslēpt savas patiesās jūtas. Tev pretī sēdošā sieviete vēlas būt pieklājīga, tomēr viņa tevi par jautru neuzskata.

Kā darbojas mikro izteiksmes?

Mikro izteiksmes var atpazīt brīžos, kad cilvēks vēlas apslēpt savas patiesās emocijas. Tieši tādēļ tās atkarīgas no cilvēka un esošās situācijas.

Emocijas parādās nekavējoties, tās ir automātiskas un neapzinātas reakcijas – tās stipri līdzinās universālai valodai. Patiesi izjustas emocijas ir nekontrolējamas, bet nepatiesi izjustās mēs apzināti radām. Seja ir duāla sistēma, kas atspoguļo gan patiesi izjustās, gan apzināti radītās emocijas. Vienkāršāk sakot, seja parāda to, ko cilvēks vēlas parādīt, kā arī to, ko viņš vēlas slēpt.

Kā var noteikt, vai kāds melo?

Viens no mikro izteiksmes jomas pamatlicējiem Pauls Ekmans atklāja, ka visbiežāk paustās emocijas ir nepatiesas, ja izteiksmes ir asimetriskas, to atspoguļošanas periods ir pārāk garš vai īss, emociju izpausmes laiks nav sinhronizēts ar otra cilvēka runu.

Kāds ir visfascinējošākais mikro izteiksmēs?

Spēja mainīt sarunu leņķi, vadoties pēc cilvēka paustajām emocijām. Šo emociju izpratne lieti noder pārdevējiem, jo viņi var ieraudzīt, ka potenciālais pircējs vēl šaubās, tādējādi izmantojot citus argumentus un bruģējot ceļu uz darījuma noslēgšanu.

Cik uzticamas ir mikro izteiksmes?

Čārlzs Dārvins bija viens no pirmajiem emociju izpētes jomā, kurš atzina, ka emocijas ir bioloģiskas un vispārējas. Pauls Elkmens un Vallis V. Frīzens pētīja emocijas Papua Jaungvinejā, kur cilvēkiem nav nekāda kontakta ar ārpasauli, viņiem izdevās apstiprināt to, ka šie cilvēki izmanto tās pašas septiņas nosauktās emocijas. Tātad emocijas ir universālas, neatkarīgi no rasiskās piederības, kultūras, vecuma vai dzimuma. Savukārt, Deivida Matsumoto veiktie pētījumi pierādīja, ka arī kopš dzimšanas akli cilvēki izmanto tādas pašas emocijas.

Kad varam ievērot mikro izteiksmes?

Mikro izteiksmes ilgst aptuveni pussekundi, dažkārt pat tikai sekundes ceturtdaļu. Tās ir apslēptu emociju izteiksmes, kas tiek izmantotas augsta riska situācijās. Augsta riska situācijas ir tādas, kuru laikā cilvēkam ir svarīgs tas, kādas emocijas viņš parāda un vai vispār tās parāda. Lielisks piemērs ir darba intervijas, kurās kandidāts ir ieinteresēts parādīt sevi no labākās puses, lai iegūtu darbu.

Kas atspoguļo cilvēka romantisko interesi?

Seja ir tikai viens no puzles gabaliņiem, ķermeņa valoda var apstiprināt vai noliegt sejas sūtīto informāciju. Pozitīvs smaids un sejas izteiksmes ir viens no indikatoriem, ka esi iesācis sarunu veiksmīgi. Ieinteresētiem cilvēkiem ir atvērtas ķermeņa kustības un pozas. Ja jūs stāvat un vismaz viena no uzrunātās personas pēdām ir pavērsta pret tevi, tad uzskati, ka šī persona ir ieinteresēta. Vēl pie pozitīvajiem žestiem var pieskaitīt matu cirtu virpināšanu vai spēlēšanos ar tām.

Kas atspoguļo cilvēka romantiskās intereses trūkumu?

Ja randiņa biedrs parāda atklātu riebumu vai necieņu pret tevi, tad ir īstais brīdis palūgt viesmīlim rēķini. Ņem vērā, ja vismaz viena no randiņu biedra kājām pavērsta uz izejas pusi, tas nozīmē, ka viņš vēlas pēc iespējas ātrāk tikt prom.

Vai cilvēki var sūtīt viltus zīmes? Kādas tās ir?

Seja nemelo. Tādēļ, ja kāds izliekas, ka smaida, bet patiesībā izjūt niknumu, seja to tik un tā parādīs (ciešas acis, žokļa sakošana). Arī acis pašas par sevi ir lielisks indikators – vai cilvēkam smaidot “smaida” arī viņa acis?

Avots: thrillist.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment