Kā piecelties pēc kritiena un saņemt sevi rokās

1. Izveido sarakstu!

Dažkārt mēs esam nomākti tādēļ, ka esam pārdomājušies par lietām, kas ir jāizdara, bet kuras neesam izdarījuši. Tas var būt pat ļoti nomācoši. Iemesli tam ir dažādi: nepietiek enerģijas, nepietiek laika – jebkas. Tādēļ, lai viss kaut vai mazliet nokārtotos, sastādi sarakstu ar visām lietām, kas tev ir jāizdara – vislabāk būtu sastādīt grafiku ar laikiem, kuros tu to būsi plānojis paveikt. Un piespied sevi sekot līdzi šim sarakstam – visam vajadzētu nokārtoties!

2. Rīkojies!

Tu esi izveidojis sarakstu, bet vēl aizvien jūties nomākts? Koncentrējies uz pirmo lietu, kas ir saraksta augšgalā. Vai to ir tik grūti paveikt? Izdari pašu vieglāko un sīkāko lietu, kas ir paredzēta. Jāsāk ir no mazumiņa, lai tu pierastu pie tā, ka kaut kas ir jāpaveic. Lai arī tās sākumā būs tikai nenozīmīgas lietiņas, tu vismaz kaut ko darīsi sava mērķa labā.

3. Trenējies!

Jā, iespējams, tev nav īstais garastāvoklis, lai nodarbotos ar sportu, bet – vienkārši dari to! Nedomā par to, kā tas būs, par to, cik ļoti to nevēlies- vienkārši uzvelc sporta tērpu un sāc. Tam nav jābūt visu enerģiju izsūcošam treniņam – pietiks vien ar, piemēram, vieglu vakara skrējienu.

4. Ej dušā un sakop sevi!

Ja nīksi pa māju vienā apakšveļā un neko nedarīsi – tas tev nenāks par labu. Lai cilvēks justos labi iekšēji, vispirms ir jāsāk ar to, kas notiek ārā. Sakop sevi – izskaties labi! Pašam arī būs daudz reižu labāka sajūta, ja būsi sakopies.

5. Ej ārā no mājas un dari kaut ko!

Dažreiz, ja tu sēdi mājās depresīvs un nelaimīgs, iziešana no mājas un kaut kā darīšana (pēc tam, kad būsi noskuvies un sakopies) var pilnībā izmainīt tavu garastāvokli. Sēdēšana mājās tevi padarīs vēl nelaimīgāku. Iespējams, izvēlies darīt kaut ko no sevis izveidoā saraksta!

6. Runā par problēmu!

Tev noteikti ir kāds cilvēks vai pat cilvēki, ar kuriem vari izrunāties. Savu emociju izrādīšana nepadara tevi vājāku – tā tikai ļaus tev atbrīvoties no daļas pārdzīvojumu. Un, ja ļausi citiem uzklausīt sevi, iespējams, dzirdēsi kādu padomu, kas palīdzēs izķepuroties no radušās situācijas!

Avots: www.goodmenproject.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment