Kā Tu vari kļūt emocionāli inteliģents?

Kas tevi padara par lielisku līderi un brīnišķīgu sabiedrības locekli? Tu esi zinošs, gudrs un iejūtīgs. Kas tieši atšķir emocionāli inteliģentus cilvēkus no tādiem, kuri truli seko masai, nekam nepievēršot uzmanību?

  1. Sevis apzināšanās

Tu reālistiski apzinies savas spējas, vērtību un zināšanas. Tu apzinies lietas, kuras tu vari paveikt pats un lietas, kuras labāk spēj izdarīt citi cilvēki, kuriem tu nebaidies lūgt palīdzību. Tu esi sapratis savas sajūtas un emocijas, tāpēc tev ir daudz vieglāk tās kontrolēt, jo tu zini, kas un kāpēc tevi sadusmo vai rada tevī neapmierinātību.

  1. Organizētība

Tu saglabā “vēsu prātu” situācijās, kuras var būt nervu kutinošas vai pārāk saspringtas, kā arī, tu spēj vieglāk un ātrāk atkopties no stresa pilniem pārdzīvojumiem. Tas ir tāpēc, ka tu esi organizēts un esi iemācījies domāt racionāli, nevis katrreiz ļaut emocijām vaļu. Ja tu vēlies kļūt par līderi, tad tev ir jābūt mierīgam stresa situācijās, jo citi cilvēki vērsīsies pie tevis, lai rastu mierinājumu. Par spīti dažādiem šķēršļiem, tu zini savus mērķus un vēlmes, tāpēc tu tām tik viegli “neatmet ar roku”.

  1. Līdzjūtība

Tu spēj saprast un iejusties otra cilvēka ādā līdz tādam līmenim, lai izteiktu viņam līdzjūtību un būtu iejūtīgs pret citu kādā viņam grūtā situācijā. Tu esi iemācījies saprast cilvēku emocijas un izjūtas tikai no viņu ķermeņa valodas un uzvedības. Tāpēc tu vieglāk saproti, kādēļ kāds domā tieši tā, kā viņš domā.

Tu esi labs klausītājs. Tu iedziļinies otra cilvēka stāstījumā un uzdod papildjautājumus, ļaujot saprast cilvēkam, ka tu patiesi esi ieinteresēts. Tu nepārtrauc stāstītāju, ļaujot viņam pilnībā izteikties.

  1. Attiecību spējas

Runājot tu piemini vērtīgus argumentus, nepārprotami izskaidro situāciju un nodomus, lai klausītājam būtu pilnīgi skaidrs, ko tu centies panākt un kāda ir tava nostāja. Tajā pašā laikā, cilvēki jūtas atbrīvoti, atrodoties blakus tev. Viņi nebaidās uzdot jautājumus un jokoties.

Avots: nytimes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment