Kad iegādāties bērnam pirmo telefonu: ekspertu viedoklis

Tajā pašā laikā Sinklērs atzina, pēdējo 15 gadu laikā situācija ir mainījusies. Šodien telefons ir vienīgais veids, kā ātri sazināties, kas ir svarīgi gan bērnam, gan vecākiem. Turklāt pareizai socializācijai un vietai sabiedrībā ir svarīgi, lai bērns justos kā visi pārējie.

Ja bērns aug šķirtās ģimenēs (laulātie ir šķīrušies vai dzīvo dažādās pilsētās), viņam ir nepieciešams sazināties ar tēvu vai māti, un telefons kļūst tieši par šo saziņas veidu. Taču vienlaikus jāsaprot, ka viedtālrunis nevar aizstāt audzināšanu un laika pavadīšanu ar vecākiem. Bērna organiskai attīstībai ir svarīgi, lai viņš pasauli atpazītu ne tikai sīkrīka ietvaros.

Sinklērs norāda, ka, ja esat pieņēmuši lēmumu iegādāties tālruni savam bērnam, vispirms sagatavojiet sevi. Reģistrējieties sociālo mediju kontos, kurus bērns izmantos. Ievietojiet vecāku kontroli pār saturu, ko bērns lieto.

Lasi vēl: Kā saglabāt ķiplokus ziemā

Vienojieties ar bērnu arī par tālruņa lietošanas noteikumiem un nosacījumiem. Apspriediet atļauto stundu skaitu dienā un to, kādas lietotnes bērns varēs lejupielādēt.

Tomēr neaizmirstiet, ka vissvarīgākā loma bērna audzināšanā ir komunikācija viens pret viens!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment