Kādēļ apskāvieni ir labi Tev un Tavam dēlam?

Mūsdienās nu ir cilvēki, kuri pat īsti nemāk apskauties un nejūtas ērti apskāvienā, uzskatot to par pārāk ciešu vai pārāk ilgu. Ar tehnoloģiju palīdzību, mēs atradināmies no pieskārieniem. Nespējam ne tos sniegt, ne saņemt.

Katram cilvēkam vidēji dienā būtu nepieciešami 8 apskāvieni. Un nav būtiski vai tos saņem no viena vai vairākiem cilvēkiem. Un viens apskāviens, kas ilgst vismaz 20 sekundes, rada smadzenēs signālu, ka ir laiks izdalīt unikālo vielu- oksitoksīnu (oxycontin), kas darbojas uz mūsu pašsajūtu līdzīgi kā morfijs. Tas nomierina, mazina stresu un vairo laimes izjūtu.

Ciešs apskāviens apzīmē drošību, aizsardzību, paļāvību un rūpes. Zinātniski ir pierādīts, ka regulāra apskaušanās uzlabo gan fizisko, gan mentālo pašsajūtu. Apskāviens nostiprina un uzlabo cilvēku savstarpējās attiecības, kā arī pazemina asinsspiedienu un samazina sirdsslimību iespējamību. Tāpēc ir vērts apskauties vismaz savas sirds dēļ.

Tika atklāts arī interesants fakts, ka bērniņi, kuri tika regulāri apskauti attīstīja lielāku IQ līmeni un viņu smadzeņu izmērs arī bija lielāks, nekā bērniņiem, kuri sajuta pieskārienus daudz retāk. Tāpēc nepārtrauc apskaut ne savu tēvu, ne dēlu, ne brāli, ne māti- apskaujies, cik bieži vien var, jo tā tu palīdzēsi gan sev, gan apskaujamajam!

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment