Kādēļ garlaicība ir laba lieta?

Lūk, ir atklāta pelēkā mākoņa sudrabotā maliņa. Tu esi nogarlaikots un sagursi savā ofisa darbā, bet izrādās, ka darbs, kurš tev šķiet garlaicīgs, atver tavas kreatīvās smadzeņu daļas.

Pētījumi ir atklājuši, ka cilvēki garlaicīgās situācijās spēj efektīvāk saskatīt sakarības starp lietām, kā arī daudz radošāk spēj atrisināt noteiktos uzdevumus. Tika pieaicināti 80 cilvēki, kuru uzdevums bija atrast pēc iespējas vairākus pielietojumus plastmasas krūzei.

Daļai dalībnieku, stundu pirms tam, bija jānoraksta vairāki simti telefonu numuru no telefonu grāmatas, bet otra daļa uzreiz ķērās klāt uzdevumam. Izrādījās, ka cilvēki, kuri bija nogarlaikojušies, pārrakstot numurus, spēja atrast dažādākus un vairākus risinājumus vienai problēmai.

Zinātnē to sauc par “atšķirīgo domāšanu”, (divergent thinking), kura tiek aktivizēta lielākoties, tad, kad cilvēks ir garlaikots. ‘

Tāpēc, nākamreiz, kad tu veic sev netīkamu un garlaicīgu darbu, paturi prātā, ka tev tūlīt iespējams radīsies kāda ļoti kreatīva ideja, kāda tev nebūtu ienākusi prātā, ja tu būtu ieinteresēts un aizrāvies ar uzdevumu.

Avots: businessinsider.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment