Kādēļ ir bīstami aizturēt urīnu?

Kad tu esi aizgājis uz bāru kopā ar saviem draugiem, tad noteikti tiek iztukšotas vismaz 2 alus glāzes, kas tev signalizēs, ka ir jāsteidzas uz tualeti. Tā tu darīsi aptuveni ik pēc 20 minūtēm, jo atvieglojoties, smadzenes sajūt patīkamu apmierinātību.

Tā vakara gaitā, tavas smadzenes tev teiks: “Tu urinēji pirms kāda brīža. Man patika šīs sajūtas, tāpēc tu dosies to darīt atkal.”

Lai izvairītos no biežās staigāšanas, tev iespējams rodas doma urīnu aizturēt pēc iespējas ilgāk. Tomēr tā ir slikta ideja, jo dzīvot ar pilnu urīnpūsli ir kaitīgi veselībai. Par pierādījumu tam, kāds ārsts dalās savā pieredzē, kad viņš strādāja par mediķi armijā:

“Kāds jauns kareivis bija svinējis savu dzimšanas dienu, bija ļoti piedzēries un atslēdzies, līdz ko viņš nonāca gultā. Viņa urīnpūslim nācās saturēt šķidruma daudzumu no 3 vīna pudelēm, tāpēc viņa urīnpūslis bija izstaipījies un piepūties.

Pēc šī incidenta viņš nekad vairs nevarēja normāli urinēt. Kareivim bija jāievieto kateters savā dzimumloceklī 4 līdz 6 reizes dienā, lai varētu urinēt.”

Tas, protams, ir sliktākajā gadījumā. Ja tu pavadi stundu vai divas aizturot urīnu kādā garākā ceļojumā, tas nekādu lielo postījumu tavai veselībai neatstās. Bet, darot to ilgtermiņā, tas bojā urīnpūšļa formu un funkcijas, kas noved pie neatgriezeniskām sekām. Tu vari iedzīvoties arī biežā un sāpīgā urinēšanā.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Pēteris</cite>

    ne velti ir teiciens – urīns spiež uz smadzenēm
    nu par to kareivi gan ir pārspīlēts, viņam drīzāk komandieris sasēja to mezglā lai vairs nedzer dienestā! tāpēc tādas komplikācijas 🙂

Leave a Comment