Kādus kokus stādīt pie kanalizācijas bedres, lai nebūtu visu laiku jāveic atsūkšana?

Daudzi māju īpašnieki ir noraizējušies par to, ka teju katrā sezonā viņiem nākas atsūkt notekūdeņu bedru vai tīrīt septisko tvertni, jo tā ir piepildīta līdz augšai.

Lai atrisinātu šo jautājumu, daudzi māju īpašnieki palielina filtrācijas lauka lielumi vai izrok jaunu bedri, pārliekot uz to noteci. Bet ir vēl viens brīnišķīgs veids – izveidot biodrenāžu.

Samazināt ūdeni līmeni bedrēs un gruntsūdeņu līmeni augsnē var ar koku palīdzību, kuri dabīgā veidā palīdzēs ūdenim iztvaikot atmosfērā.

Šo procesu sauc par transpirāciju, kad auga saknes uzsūc milzīgu daudzumu ūdens, bet stumbrs un lapas to izdala atmosfērā, kas ir normāls fizioloģisks process visiem kokiem, un pēc būtības tā ir dabīga koku aizsardzība pret pārkaršanu.

Transportējamā ūdens apjoms ir atkarīgs no koka veida un vecuma, piemēram, bērzs, priede vai kļava vecumā no 5 līdz 8 gadiem iztvaicē 120 – 170 litrus diennaktī. Piekritīsies, tas ir milzīgs apjoms vienam kokam!

Jo vairāk kokam ir lapu, jo ūdens transportēšana ir intensīvāka. Galvenais uzdevums ir iestādīt tādu koku pie kanalizācijas bedres, kuram ir daudz lapu un spēcīgas saknes.

Lasi vēl: 5 zelta likumi finansiālu panākumu piesaistīšanai. To ievērošana palīdzēs jums kļūt bagātiem

Dažas kultūras spēj pat nosusināt augsni 10 metru rādiusā, un tas viss pateicoties biezai un spēcīgai sakņu sistēmai. Šādas kultūras strādā kā bio nosūcēji, izsūknējot šķidrumu no zemes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Un tā, lai nosusināt augsni, nepieciešams stādīt kultūras ar pietiekami lielu lapu laukumu, kā arī biezu un attīstītu sakņu sistēmu.

Lasi vēl: VIDEO: Mežā tālumā ieraudzīju vairākus mazus kustīgus objektus. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto brīnumu

1. Koki ar neēdamiem augļiem un ātru vielmaiņu, kuri 10 gadu vecumā iztvaicē lielu ūdens apjomu…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment