Kaimiņiene pagalmā apsaukāja adoptētu puiku. Bet tu pat iedomāties nevari, ko izdarīja mazais puika!

Visi zina stāstus par to, kā bērni atrod audžuģimenes. Ja tas notiek zīdaiņa vecumā, tad mazulim šī ir iespēja sajust patiesu mīlestību un rūpes jau no pirmajām dzīves dienām, bet audžuvecākiem – izredzes iegūt ko patiesi vērtīgu.

Šķiet, ka no malas atliek tikai priecāties par šādām ģimenēm, taču tas ne vienmēr tā notiek. Diemžēl ir cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka viņu pienākums ir “atvērt acis” audžubēnam.

Tieši šādu ainu es šodien pieredzēju rotaļu laukumā. Runa ir par puiku no ļoti inteliģentas ģimenes, sešgadīgo Leonu, kurš tika adoptēts zīdaiņa vecumā.

Tovakar zēns spēlējās smilšu kastē kopā ar citiem bērniem, ceļot smilšu pilis. Tikmēr spēles pašā aizrautīgākajā brīdī kašķīga kaimiņiene piegāja pie bērniem un sāka kliegt sirdi plosošā balsī:

– Tu, adoptētais bērns! Izdzimtenis! Atradenis! Ja tu saprastu, ka tevi audzina sveši cilvēki, tad mēs gan redzētu, kā tu uzvestos!

Protams, šajā situācijā es vēlējos pienākt klāt un pasargāt bērnu, un tā arī biju iecerējusi rīkoties, taču mani apturēja bērnišķīga, bet diezgan skarba balss, kas bija vērsta kaimiņienes virzienā:

– Liec mani mierā, tante, es visu zinu jau ilgu laiku. Mamma man māca būt inteliģentam zēnam, un, tā kā es viņai paklausu un nevaru tevi pasūtīt trīs mājas tālāk, varu tikai lūgt, lai tu aizej!

LASI VĒL: 55 gadu vecumā aizgāju pie 20 gadus jaunākas sievietes: paņēmu visu

Kaimiņiene no izbrīna palika mēma, bet puika turpināja:

– Es par tevi sūdzēšos mammai un tētim. Es nezinu tavu vārdu, bet zinu, ka tu esi sieviete, kura kaitina visus mūsu pagalmā. Mani vecāki tevi sodīs par to, ka tu aizvaino bērnus! – pauda puisēns.

Tad atvelkot elpu, mazulis iebļāvās: “Mammu! Tēti! Tante mani dara pāri!”

Viņa vecāki uzreiz atskrēja, dzirdot dēla saucienu, un, kā jau tu saprati, kaimiņiene patiešām ļoti nožēloja sacīto. Itin nemaz nešaubos, ka no šī puikas izaugs patiešām inteliģents cilvēks!

Bet ko tu domā par šo aizkustinošo stāstu? Vai šādas ar sevi neapmierinātas tantes nevajadzētu sodīt, vismaz novēršoties no saskarsmes ar viņām? Priecāsimies, ja dalīsies savā pieredzē un/vai viedoklī!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment