Kāpēc pie mājas stādīt pīlādzi

Pīlādža ogas ir derīgas ādai

Pīlādža ogas izmanto kosmētikas vajadzībām. No to mīkstuma var pagatavot kosmētikas masku: pīlādža ogas veicina sejas ādas atjaunošanos. Maskas pagatavošanai var pievienot rīvētus valriekstus un asinszāli. Labākā kosmētika – tas, ko mums dod daba.

Lasi vēl: Satriecoši! Katru dienu veiciet tikai tiltiņu guļus, un būsiet pārsteigti, kādas pārmaiņas piedzīvos jūsu ķermenis

Žāvētas ogas

Neaizstājamās un žāvētās pīlādža ogas. No tām var pagatavot tēju, kas arī ir ļoti noderīga veselībai. Tā palīdz izvadīt toksīnus, uzlabo gremošanu. Sausās pīlādžu ogas jāžāvē atklātā cepeškrāsnī temperatūrā, kas nepārsniedz 75 grādus. Pretējā gadījumā noderīgās īpašības tiks zaudētas.

Pīlādžu ogu novārījums

Papildus tējai var pagatavot novārījumu vai kompotu no pīlādža ogām. Šāds novārījums ir ļoti labs aterosklerozes un galvassāpju gadījumā. To iesaka arī tiem, kuri cieš no hipertensijas. Dažiem maniem paziņām novārījums palīdzēja atbrīvoties no reimatisma, asinsvadu nosprostojumiem un kuņģa un zarnu trakta problēmām.

Protams, jebkuram līdzeklim, pat tautas līdzekļiem var būt kontrindikācijas. Pīlādža ogas nav pārāk noderīgas cilvēkiem ar paaugstinātu skābi un kuņģa čūlu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment