Kāpēc tavs kaķis pēkšņi sāk skraidīt pa mājokli kā traks? Šie iemesli tevi patiešām pārsteigs!

Kā zināms, kaķi dzīvi uztver no “filozofiskā” viedokļa. Tomēr dažreiz mūsu pūkainie mīluļi nolemj atteikties no viedā un lēnprātīgā domātāja lomas un sarīkot mājās īstu jandāliņu.

Kāpēc kaķis bez iemesla pēkšņi sāk joņot pa mājokli (vai kādu citu vietu) it kā aste degtu? Aplūkosim šādas uzvedības iemeslus.

Uzmanības deficīts

Tavam spalvainajam draugam, tāpat kā mums visiem, mēdz būt garlaicīgi. Ja kaķim trūkst uzmanības vai viņš ir enerģijas pārpilns un nav kur to likt, tad nēsāšanās pa mājokli viņam kļūst par sava veida fitnesu.

Šis ir viņa veids, kā pateikt: “Ei, pievērsiet man uzmanību, es te rādu trikus tāpat kā Džekijs Čans!”

Tavs kaķis vienkārši alkst pēc uzmanības un aktīvas laika pavadīšanas. Kad dzīvniekam ir pārāk daudz neiztērētas enerģijas, viņa ķepas sāk darboties kā bundzinieka rokas. Kaķis “pārslēdzas” turbo režīmā un sāk lēkšot pa māju, kamēr saimnieki sēž neizpratnē.

Dažreiz kaķi, īpaši jauni, jūtas burtiski kā mazas rokzvaigznes, ar savu enerģiju gatavi “uzspridzināt stadionu”, kurā pulcējušies fani.

Šādos brīžos skriešana, lēkšana un nēsāšanās pa māju kļūst par sava veida augstāko mākslu, neapmierinātas dzīvības enerģijas izpausmi. Kaķa acīs katrs dīvāns ir šķērslis ceļā uz uzvaru, bet paklājs ir pašu drosmīgāko triku lauks.

Kaķis ir izsalcis un lūdz viņu pabarot

Ja kaķis nolemj, ka ir pienācis laiks vakariņām, viņš nevilcināsies izmantot visas savas manipulatīvās prasmes, lai pievērstu tavu uzmanību.

Skriešana uz priekšu un atpakaļ, skaļa trokšņošana un bezkaunīga lūkošanās uz tevi ir taktika, ko dzīvnieks izmantotu savvaļā, lai iezīmētu savu teritoriju. Šajā gadījumā teritorija ir tava virtuve, un viņš pieprasa savu daļu “laupījuma”.

Tātad – ja tavs līdzsvarotais un mierīgais kaķis pēkšņi pārvēršas par aktīvu “skatuves mākslinieku” vai organizē sava veida revolūciju tavā mājoklī, viņu, iespējams, vajag tikai pacienāt ar nelielu gardumu.

Kaķis gatavojas doties uz tualeti, lai nokārtotu lielās darīšanas

Arī steidzama vajadzība doties uz tualeti var izraisīt ekstrēmu skraidīšanu. Atceries, ka dabiskās vajadzības nevar aizkavēt! Šis ir brīdis, kad tavs pūkains draugs steidzas pretī pakaišu kastītei, izliekoties, ka tas ir liels noslēpums.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tomēr, protams, ir svarīgi arī sekot līdzi mājdzīvnieka vispārējai vese**ībai un pārliecināties, ka aiz rotaļīguma neslēpjas sāpes vai diskomforts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment