Kāpēc tavs kaķis pēkšņi sāk skraidīt pa mājokli kā traks? Šie iemesli tevi patiešām pārsteigs!

Ja šāda uzvedība turpinās vai ir citas dīvainas pazīmes, var būt nepieciešama veterinārā palīdzība.

Trauksmes signāls: kaķis cieš lielas sāpes

Ik pa laikam mūsu jaukie kaķi, būdami patiesi sāpju maskēšanas meistari, nolemj savas ciešanas slēpt aiz jautrības un aktivitāšu fasādes. Kad pūkains draugs pēkšņi pārvēršas par Džekiju Čanu, tas varētu būt viņa veids, kā novērst tavu uzmanību no fakta, ka kaut kas ar viņu nav kārtībā.

Tā vietā, lai parādītu sāpju vai diskomforta pazīmes, kaķis nolemj novērst tavu uzmanību ar savām akrobātiskajām izpausmēm. Tomēr pieredzējuši kaķu saimnieki zina, ka pēkšņas izmaiņas uzvedībā var liecināt, ka viņu pūkainais mīlulis nejūtas labi.

Ja tavs kaķis turpina uzvesties neparasti, īpaši, ja tas ir saistīts ar apetītes un vispārējā stāvokļa izmaiņām, ir svarīgi pievērst uzmanību šiem signāliem.

Kaķim var būt sāpes vai citas ves**ības problēmas. Šajā gadījumā steidzami jāmeklē veterinārārsta palīdzība. Esi uzmanīgs pret savu murrājošo draugu, jo aiz viņa rotaļīgās uzvedības var slēpties kluss lūgums pēc palīdzības.

Kaķim sācies meklēšanās periods, viņš ir hormonāli nestabils

Reizēm pūkainie draugi pāriet “iemīlēšanās” režīmā un viņu uzvedība kļūst nevaldāma. Tas ir normāli, taču, ja neplāno iegūt jaunus ģimenes locekļus, ir prātīgi sazināties ar veterinārārstu, lai pārrunātu jautājumu par sterilizāciju vai kastrāciju.

Izprotot, ka šajā periodā kaķa uzvedību nosaka dabiski instinkti un hormonālās izmaiņas, tu labāk spēsi tikt galā ar šo īslaicīgo parādību. Šajā periodā kaķis var būt īpaši prasīgs; dažreiz dzīvniekam var būt nepieciešama papildu uzmanība un aprūpe.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tāpēc – ja tavs kaķis pēkšņi pārvēršas par viesuļvētru, nekrīti panikā. Varbūt tavs mīlulis vienkārši vēlas uzmanību vai mēģina dalīties savos “dzīves noslēpumos”. Bet, ja kopā ar aktivitātes vētru pamani trauksmes zvanus, nekavējoties sazinies ar veterinārārstu.

Ja esi kaķa saimnieks, laipni lūgts komentāros pastāstīt, kā tu atpazīsti sava pūkainā drauga vajadzības. Būsim arī pateicīgi, ja dalīsies ar rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment