Karatē skolotājs raudošajam zēnam dod labāko dzīves mācību – aizkustinoši!

Video ir redzami Brūsa mēģinājumi pārsist dēlīti, Džeisons viņu mudina un uzmundrina turpināt mēģināt. Kad Brūsam tas beidzot izdodas, zēns sāk šņukstēt. Šajā brīdī instruktors uzreiz sāk mierināt puiku, sakot, ka “raudāt ir normāli. Mēs raudam kā vīrieši.” Protams, ka ir normāli, ja raud arī vīrieši, tomēr mūsdienu sabiedrībā viņi ne vienmēr tiek iedrošināti šādi izpaust savas emocijas – un tieši tādēļ šis video ir kļuvis tik populārs.

Pēc tam, kad Džeisons puiku mierina, viņš pajautā, kādēļ viņš vispār raud. Un zēns atbild, ka tādēļ, ka ar kreiso roku viņam sist ir grūti. Un tajā brīdī instruktors izmanto izdevību sniegt noderīgu dzīves mācību.

Skaties video!

Kad zēns pasaka, ka viņam ir grūti sist ar kreiso roku, instruktors saka:

Bet tu to izdarīji. Tu iepriekš esi pārsitis dēlīti ar kreiso roku. Tu zini – dzīvē būs lietas, kuras būs grūtāk izdarīt nekā citas? Un tās lietas, kas izrādīsies grūti izdarāmas, tev tik un tā kā vīrietim būs jāizdara? Un tas prasīs asaras, tas prasīs Jēzus asinis un tavu uzcītību, lai tam visam tu tiktu cauri. Tādēļ es neiebilstu, ka tu raudi. Es arī raudu. Tu saproti? Tādēļ es vēlos..tu velc savu sitienu. Nezinu, vai tev ir bail vai arī tev vienkārši šķiet, ka tu to neizdarīsi. Mēs katrs tā laiku pa laikam jūtamies. Un līdzko mēs sajūtam pretestību, mēs gribam apstāties, vai ne? Tādēļ, ka tas sāp, mēs jūtam sāpes un domājam, ka mēs to nespējam izdarīt, vai ne? Bet mums ir tas jādara, jācīnās kā vīrietim. Tādēļ, ka tas būs ļoti sāpīgi. Būt melnādainajam vīrietim šajā valstī – tev būs vajadzīgs mentālais gara spēks. Tev būs jābūt spēcīgākam prātā nekā fiziskajā spēkā. Tu to vari izdarīt. Tev vienkārši tam ir jāpieliek savs prāts. Un ir labi raudāt, lai tu varētu tikt galā ar savām emocijām, lai tad, kad tās atkal parādīsies, tu tās varētu nobīdīt malā un izdarīt to, kas tev ir jādara.” 

Ļoti patiesi un pamācoši vārdi!

Avots: womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment