Kas notiek ar tavu ķermeni, kad ej gulēt izsalcis – SVARĪGI zināt!

-43977

Kad dodies pie miera izsalcis, tu:

1. Visdrīzāk zaudēsi svaru. Uz muskuļu rēķina diemžēl, jo nakts laikā ķermeņa šūnas atjaunojas un šūnu atjaunošanai ir nepieciešamas olbaltumvielas, tāpēc pāris stundas pirms gulētiešanas ir ieteicams apēst 100g vājpiena biezpiena, vistas filejas vai izdzert kādu proteīna dzērienu (veikalos ir pieejami arī jogurti ar paaugstinātu olbaltuma daudzumu – tie ir labi aizstājējprodukti), lai organisms “neēd” pats savus muskuļus.

2. Visdrīzāk pārēdīsies brokastīs. Vismaz pielūko, lai brokastīs neēd pārlieku treknus ēdienus – tā tu tik vien panāksi smaguma sajūtu vēderā jau no paša rīta, nogurumu un, iespējams, arī liekā svara pieaugumu.

Lasi vēl: Šīs pierastās lietas daudz labāk darīt tukšā dūšā – pamēģini un redzēsi efektu!

3. Visdrīzāk nākamajā dienā jutīsies noguris, ja no rīta neieturēsi ogļhidrātiem bagātu maltīti. Ķermenis vienkārši naktī būs izlietojis visu iepriekšējā dienā uzkrāto enerģiju, lai varētu veikt visus atjaunošanās procesus naktsmiera laikā. Ja no rīta neatjaunosi enerģiju ar ogļhidrātiem, tad jutīsies miegains – kafija šeit īsti arī nelīdzēs, ja došanās pie miera ar tukšu vēderu atkārtosies regulāri. Jāņem vērā arī tas, ka ar burkšķošu vēderu būs grūtāk iemigt.

4. Visdrīzāk būsi kašķīgāks, ja no rīta neieturēsi pilnvērtīgu maltīti. Izsalcis cilvēks vienmēr ir sliktākā omā nekā paēdis cilvēks. Tāpat arī ar nogurušu cilvēku. Ja iet gulēt ar tukšu vēderu tev sanāk reti, tad varbūt tas daudz neko tavā attieksmē nemainīs, bet, ja tas notiek regulāri, tad vēlam izturību visiem taviem apkārtējiem.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment