Kas tev jāzina par sejas ādas kopšanu


Katru dienu lieto sejas tīrīšanas līdzekli

Katru rītu (kā minimums) seja ir jānomazgā ar tīrīšanas līdzekli. Noteikti atceries, ka jālieto tieši tavam ādas tipam piemērotakais. Ja tev ir nosliece uz sausas ādas veidošanos, tad ir absolūti nepieciešami izvēlēties līdzekli, kas ir piemērots tieši sausai ādai. Tieši tas pats attiecas uz tiem, kuriem ir taukaina sejas āda. Dažreiz cilvēki speciālā līdzekļa vietā lieto ziepes, bet tas nenāk par labu sejas ādai, un, lietojot ilgtermiņā, var rasties liekas problēmas, jo tas tomēr ļoti sausina ādu. Laba ideja ir arī lietot sejas tīrīšanas līdzekli, pirms došanās gulēt. Bet jebkurā gadījumā viss ir jālieto ar mēru, arī tīrīšanas līdzekli nedrīkst pārdozēt. Tu taču nevēlies sajaukt savas ādas balansu!

Mitrināšana

Savā rīta rutīnā iekļauj arī ādas mitrināšanu, īpaši tad, ja tev ir sausa āda. Vīrieši, kuri pilnībā skuj savu sejas apmatojumu, var nonākt pie secinājuma, ka arī viņu āda kļūst arvien sausāka. Un jau atkal labāk ir izvēlēties kopšanas līdzekli, kas domāts tieši tavai ādai, jo mitrinošie līdzekļi, kas ir pārāk plāni, var tikai radīt izsitumus un pūtītes.

Vai nepieciešams skrubis?

Ļoti bieži var novērot, ka vīriešu ādas kopšanas produkti tiek pārdoti uzreiz komplektā pa trim, iekļaujot sejas tīrīšanas līdzekli, skrubi un mitrinošo līdzekli. Un produkti ir jālieto tieši šādā secībā. Dažreiz tie tiek saukti citos vārdus, bet ideja tik un tā ir tā pati. Par šo produktu vēl gan strīdās, bet daži tic, ka tas tomēr nes vairāk ļaunuma nekā labuma.

Saglabā veselīgu diētu!

Veselīga diēta ir ļoti svarīga, lai ādu uzturētu skaistu. Seko līdzi tam, lai tu dienas laikā izdzertu pietiekamu daudzumu ūdens. Atceries, ka ūdeni var iegūt arī no pārtikas, tā kā neraizējies, ja gadījumā dienā neesi izdzēris tieši divus litrus ūdens. Dārzeņi un augļi gan satur nelielu daudzumu ūdens, bet tajos ir daudz uzturvielu, kas tavam ķermenim nepavisam nekaitē. Protams, limitē alkohola patēriņu, jo tas noved pie dehidrēšanās. Šādās reizēs tu pats izskaties un jūties “izsūkts”. Neveselīga diēta nenovēršami atspoguļojas uz tavas ādas. Labākais veids, kā tavai ādai izskatīties veselīgai nāk no iekšpuses.

Pasargā sevi no saules!

Pārlieku ilga atrašanās saulē atstāj pēdas arī uz tavu ādu. Tā sāk priekšlaicīgi novecot. Tieši tādēļ profilakse ir ieteicamāka, kā vēlāka ārstēšana. Labāk ir limitēt atrašanos saules gaismā, nekā tērēt naudu dārgiem losjoniem patiesībā pat nezinot, vai tie vispār strādā.
Neliels saules daudzums tavai ādai nekaitēs, bet nekādā gadījumā nedrīkst pārforsēt. Ja zini, ka ilgu laiku uzturēsies ārā, lieto saules aizsargkrēmu. Tas ir īpaši svarīgi, ja tev ir gaiša āda. Pat nedomā par to, ka tavai ādai nekas nevar notikt, jo tā jau ir pietiekami brūna. Visi ādas tipi ir pakļauti arī saules sliktajai ietekmei.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment