Kļūdas, kuras Tu pieļauj savos 20, ar kaut ko, gados

  1. Finanses
  • Tu nopērc to pārmērīgi dārgo zīmola apģērbu, kurš Tev nav ne noderīgs, ne labi izskatās.

Mēs katrs esam to piedzīvojuši, ja kāds apgalvo, ka tā nav bijis, tad visticamāk viņš melo. Zīmolam apģērbam ir neizprotama vara pār tevi, tas sauc tavu vārdu, aicina sev pieskarties un uzlaikot to. Tad tu attopies pie kases, kad no tavas kredītkartes tiek noskaitīti 200 Euro un beigās tu pat nezinu ar ko kombinēt šo apģērba gabalu.

Risinājums: Atgriežoties realitātē jeb savās mājās, tu saproti, ka esi izšķērdējis naudu, bet atrisināt šo problēmu var pārdodot preci vienā no daudzajām interneta lapām. Nākamreiz nemaz labāk nedodies šāda tipa veikalos, bet ej uz savam budžetam draudzīgākiem veikaliem.

  • Krājkonta nenoformēšana.

To jaunieši parasti neuzskata kā kaut ko nepieciešamu. Ir sajūta, ka tie 0.08% tā pat neradīs nekādas būtiskas izmaiņas tavā budžetā un vienmēr liekas, ka tos pašus niecīgos 0.08% tev vajadzēs tieši tagad vai rīt, vai parīt, nevis pēc 30 gadiem.

Risinājums: Lai motivētu sevi uz krājkonta atvēršanu, ir vērts sarēķināt kādu naudas summu tu būsi uzkrājis pēc 30 gadiem un izpētīt dažāda tipa krājkontus. Atrodi sev tīkamāko un piemērotāko.

  1. Mīlestība
  • Pārāk bieža ziņu rakstīšana savai bijušajai mīļotajai.

Visbiežāk tas notiek brīžos, kad sajūties vientuļš un rodas vēlme pēc mīlestības, bet šīs sajūtas mēdz atgriezties, kā mēs zinām, alkohola reibumā. Pēc pāris dzērieniem, roka stiepjas pēc telefona un sākas mīlestības vēstuļu drukāšana.

Risinājums: Nešausti sevi par to. Katrs vismaz reizi mūžā ir nonācis šādā situācijā, bet, tāpēc to nevajag padarīt par ikdienas rutīnu. Ja pagaidām ir grūti aizmirst bijušo, tad iedod savam draugam bijušās mīļākās numuru, bet pats no sava telefona to izdzēs. Tev būs vieglāk izvairīties no ziņu sūtīšanas dzēruma un arī viņas telefona numurs tev nebūs zudis pavisam.

  • Piekrīti doties uz randiņiem, uz kuriem tu patiesībā nevēlies iet.

Pieņēmums, ka ir nepieciešams izmēģināt visas zivis dīķī ir aplams. Tu sevi nogurdināsi, izsmelsi gan fiziski, gan garīgi, gan finansiāli. Arī pilsētā nav nebeidzami daudz sieviešu, kuras varētu aicināt uz tikšanos. Tev ir jābūt vienmēr pieklājīgam, jo sievietes mīl runāt, tāpēc nākamajām iespējamajām kandidātēm par tevi jau var būt izveidojies priekšstats no dzirdētā.  

Risinājums: Labāk ir aiziet uz pāris satikšanām, iepazīt dāmas mazliet vairāk, saprast, ar kuru varētu būt visinteresantāk un pēc tam tērēt gan savu laiku, gan līdzekļus uz vienu dāmu. Tad tu vari veltīt laiku arī sev un pēc tam arī atpūsties kopā ar savu partneri.

  1. Draudzība
  • Pārdzīvo, ja draugs atceļ tikšanos.

Tavs draugs jau atkal ir tev atteicis tikšanos uz kafiju un pie tam- pēdējā brīdī. Nevienam nepatīk saņemt atteikumu, kad tu jau esi saplānojis pārējās nodarbes un vēl jo vairāk, ja tu esi atcēlis citus plānus, lai satiktos ar draugu.

Risinājums: Visticamāk, ka drauga atteikumam nav nekāda sakara ar tevi jeb tavu uzvedību, personību. Saproti un apzinies, ka tavs laiks ir tava vērtība. Galvenais, neuztvert to pārāk personīgi un nemēģināt atriebties ar tādu pašu scenāriju. Visiem ir savas darīšanas dzīvē, bet ir vērts pārdomāt, vai konkrētai draudzībai ir vērts veltīt savu laiku.

  • Pārāk daudz slikti izsakies par sava drauga draudzeni.

Tev ne pavisam nepatīk sava drauga draudzene. Tā gadās, tā ir dzīves. Skarbā patiesība ir tā, ka tavam draugam vairāk šobrīd interesē savas draudzenes vēlmes un domas nekā tavējās.

Risinājums: Ja tu vēlies turpināt savu draudzību ar draugu, tad tev būs jāiemācās pieņemt un sadzīvot ar viņa mīļoto sievieti. Vismaz iemācies atrasties ar viņu vienā telpā. Arī tev būs mīļākā un ir tikai patīkami redzēt, ka gan tavs draugs, gan mīļotā spēj atrast vienu valodu.

  1. Karjera
  • Atrast aizraujošu darbu uzreiz pēc vidusskolas beigšanas.

Reālā situācija ir tāda, ka tev īsti nav darba pieredzes un vienīgais, ko tu vari ierakstīt savā CV ir hobiji, intereses un papildus prasmes- autovadīšana ar B kategorijas tiesībām. Darba devēji meklē pieredzi konkrētās jomās vai vismaz augstāko izglītību.

Risinājums: Izvērtē uz kādu pozīciju tu vēlies sūtīt savu pieteikumu. Sākumā netēmē uz pārāk augstām pozīcijām. Piestrādā pie sava CV un motivācijas vēstules, lai var saprast, ka tās ir CV ir paredzēts konkrētajam uzņēmumam. Kā arī izcel savā pieteikumā to, kas varētu būt saistošs darba devējam konkrētajā uzņēmumā.

  • Piekrīti amatam tikai naudas dēļ, bet ne iemaņu dēļ, kuras tu varētu apgūt.

Tev ir jāmaksā par studijām, rēķiniem, transportu, izklaidi un vēl daudzām lietām. Tēpēc tu izvēlies labāk apmaksātu darbu pret darbu, kurā tev būtu izaugsme un iespēja mācīties. Un nu tu to nožēlo.

Risinājums: Par laimi, tev nav jāpaliek vienā darbā un amatā mūžīgi. Kad jau strādā vienā darbā, turpini savus darba meklējumus, jo varbūt uzrodas kāds tev labāks un saistošāks piedāvājums. Esošajā darbā, tu vari pieteikties uz papildus projektiem un cita veida uzdevumiem, lai nodrošinātu sev izaugsmi un jaunu prasmju apgūšanu.

Kad esi šajā vecumā, tad var šķist, ka kļūdas ir vienīgais, kas tev izdodas. Pateicoties tam, tu kļūsti dzīves gudrs un tu kļūsti par tādu cilvēku, kāds tu esi tagad.

Avots: times.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment