Ko darīt ar savu Ziemassvētku eglīti pēc svētkiem: nesteidzieties to izmest atkritumos, jo jūsu dārzs pateiks paldies

Egles pēc Ziemassvētku un Jaunā gada svētkiem nevajadzētu izmest. To skujas ir ļoti noderīgas dārzā un mazdārziņā.

Uz svētkiem daudzi cilvēki pērk nocirstas dzīvas eglītes vai paši tās izvēlas mežā, jo tās ir gan skaistas, gan mājokli piepilda neticams aromāts. Bet tikai, ko darīt ar eglīti pēc svētkiem – daudzi nezina.

Ja eglīte vēl ir zaļa un tās skujas nav nokaltušas, to var atdot zoodārzam vai aizvest uz saimniecību. Ja nav vēlēšanās ar eglīti nodarboties, tad to vienkārši nodod specializētajā pieņemšanas punktā, bet tās nav vienīgās iespējas.

Uzzinājām, kur izmantot eglītes skujas

Izrādās, ka eglītes skujas nemaz nav bezjēdzīgi atkritumi. Eglīšu skujas plaši izmanto zemnieki un dārzkopji, tāpēc nesteidzieties izmest eglīti pēc visām ziemas brīvdienām.

Lauksaimniekiem egļu skujas ir ļoti vērtīgas. Tās var izkaisīt gan dārzā, gan mazdārziņā, jo tās noderēs gan tur, gan tur. Jūs droši vien interesē, kā skujas var izmantot dārzeņu dārzā. Ziemassvētku eglīšu skujas ir lieliski piemērotas augu mulčēšanai.

Lasi vēl: Kā garšīgi pagatavot vistas buljonu, lai tas būtu dzidrs un nevainojams

Lieta tāda, ka zem aptuveni trīs līdz piecu centimetru liela skuju slāņa ilgstoši saglabājas mitrums, kas ļauj retāk laistīt augus. Arī šāda mulča rada labvēlīgu vidi augiem. Šeit ir atbilde uz jautājumu: “Kādēļ dārzeņu dārzā ir vajadzīgas skujas?”.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment