Kriminālprocess pret Ždanoku, Lindermanu un Gapoņenko noslēdzies un lēmums ir sarūgtinošs

Pēc 2 gadu muļļāšanās ir noslēdzies Valsts drošības dienesta (VDD) uzsāktais kriminālprocess pret Latvijas Krievu savienības (LKS) līderi Tatjana Ždanoka, prokrievisko aktīvistu Vladimiru Lindermanu, prokremlisku aktīvistu Aleksanru Gapoņenko u.c. “personāžiem”!

 

Kriminālprocess noslēdzies, un lēmums, mūsuprāt ir sarūgtinošs – VDD nav atradis noziedzīgas pazīmes šo cilvēku darītajā.

Jāatgādina, ka 2018. gadā visi šie cilvēki veica provokatīvas darbības savā rīkotajā sapulcē pret pakāpenisku pāreju uz latviešu mācību valodu vispārējās izglītības iestādēs! Lai arī, mūsuprāt (portāla redakcijas viedoklis) , paust nostāju pret kādu lēmumu ir demokrātiski un pieļaujami, tomēr toreiz šo peršonāžu paveiktais bija ārpus normas robežām.

Lasi arī: VIDEO: “Es zinu, ka daudzi cilvēki ir ar slimiem nerviem” – Sipeniece stāsta, kāpēc 14 dienas nav izgājusi no mājas  

VDD vērtējumā 2018.gada 31.martā notikušajā pasākumā personu paustie izteikumi un veiktās darbības bija provokatīvas un vērstas uz Latvijas sabiedrības šķelšanu, tomēr izmeklēšanas gaitā, izvērtējot tās atbilstoši Krimināllikumā noteiktajām pazīmēm, netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Saistībā ar personu paustajiem izteikumiem kriminālprocesā tika nozīmēta lingvistiskā ekspertīze un saskaņā ar eksperta atzinumu netika identificēti izteikumi, kas norādītu uz noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, norādīja dienestā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment