Lai izvilktu ērci no sava mīļotā kaķa, jāizmanto šis triks

Manā ģimenē visi ir nelabojami kaķu cilvēki. Un, tāpat kā visiem sevi cienošiem kaķu mīļotājiem, mums ir ruds kaķis vārdā Sems.

Viņš ir ārkārtīgi izglītots, paklausīgs, bet tajā pašā laikā ļoti brīvību mīlošs. Kā jau kārtīgam kaķim pienākas, Sems iziet ārā ar pirmajiem pavasara saules stariem.

Tad viņš, protams, atgriežas, bet ne viens, bet ar saviem jaunajiem draugiem – ērcēm.

Ērcēm šāda draudzība ir piemērota, taču Sems ar to acīmredzami nav apmierināts. Tāpēc man bija jāiemācās no tām atbrīvoties. Iemācīsim, kā pareizi izvilkt ērces!

Ērces un kaķi

Ērces ir nepatīkami parazīti, kas barojas ar asinīm. Viņām ir 8 kājas, ovāls ķermenis, maza galva, kura pilnībā iegremdējas upura ādā, kad tā veic kodienu. Tajā pašā laikā ērces uzbriest, piepildoties ar asinīm. No tām cieš gan dzīvnieki, gan cilvēki.

Ērču aktivitātes maksimums ir maija beigās un septembra sākumā, taču tās var salasīt, tiklīdz kļūst siltāks. Tās pārnēsā vairākas slimības, tāpēc jums ir ātri un kompetenti jāatbrīvojas no tām.

Risks ir ne tikai ielu kaķiem. Mājas kaķiem var uzbrukt ērce, kas, piemēram, iekļuvusi mājā kopā ar saimnieku. Tāpēc jebkurā gadījumā jābūt modriem.

Protams, labāk ir vest mājdzīvnieku pie veterinārārsta, taču tas ne vienmēr ir iespējams. Tāpēc ir vērts zināt, kā mājās izvilkt ērci.

Pēc iespējas ātrāk noņemiet ērci. Ērču koduma simptomi kaķim parādās 3. – 10. dienā. Tie ir šādi: nieze koduma vietā, iekaisums, pietūkums.

Lasi arī: Citronu pīrāgs, kas kūst mutē. Mājas torte 15 minūtēs

Kaķis var zaudēt apetīti un būt letarģisks. Ja pamanāt, ka ar jūsu mājdzīvnieku kaut kas nav kārtībā, jums tas rūpīgi jāpārbauda, ​​​​vai nav asinssūcēja. Visbiežāk ērces izvēlas vietas ar maigu ādu: kaklu, vēderu, ausis, cirksni. Vienkārši pārbaudiet visu dzīvnieka ķermeni, izlaižot pirkstus caur kažokādu.

Tātad, ja atrodat ērci, viss ir jādara uzmanīgi un pareizi. Pirms sākat, nomieriniet dzīvnieku, noglaudiet to, nerīkojieties agresīvi un nebaidiet nabagu, viņš sapratīs, ja būsiet satraukti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment