Laima Vaikule atklāti atzinās un atklāti pastāstīja, kāpēc viņai nav bērnu. Man asaras saplūst acīs…

Daudzi cilvēki mīl dziedātāju Laimu Vaikuli ne tikai par viņas darbu, bet arī par to, kāda viņa ir. Dažkārt šovbizness izlutina labus cilvēkus, bet Laima palikusi uzticīga sev. Viņa aizstāvēs savu viedokli jebkurā situācijā un nekad neatkāpsies no saviem principiem.

 

Laima Vaikule savā dzīvē pieļāvusi daudz kļūdu, taču tagad tās nožēlo.

 

Dziedātāja, tāpat kā daudzas zvaigznes, jaunībā piedzīvoja divus abortus.

„Bērni – tas ir brīnišķīgi. Ja vien varētu laiku pagriezt atpakaļ, man būtu daudz bērnu. Bet ja runājam par sievietēm, kurām „ka tikai mīļotais bakus”, tad es viņām neticu”, – saka Laima.

Laimas personīgā dzīve ir līdzīga filmas sižetam: viņi satikās, iemīlējās, kad bija vēl jauni un ir kopā līdz šim. Nav drāmas, nav izrādīšanās, ir tikai mīlestība.

 

Savādi, bet dziedātāja nekad nav bijusi greizsirdīga uz savu vīru: «Greizsirdība ir apkaunojoša sajūta, ar kuru ir jācīnās.

Ir iespējams būt greizsirdīgam pat 30 gadu vecumā, bet ir absolūti apkaunojoši būt greizsirdīgam 50 gados. Vecums ieliek jūs rāmjos. Nav jēgas būt greizsirdīgam, vajag rīkoties.

 

Laima arī atzīst, ka nekad mūžā ne par ko nav kaunējusies, lai gan 20 gadu laikā paveikusi ļoti daudz.

“Pirms uzkāpšanas uz skatuves Alla Sigalova pienāca pie manis un atpogāja manu mēteli, zem kura man bija tikai kombinē. Teica: “Tā ej.” Man uz skatuves kļuva karsti. Pie tam zālē sēdēja mans krusttēvs garīdznieks. Man likās, ka viņš tūlīt aizies,” vienu no saviem jaunības kurioziem atceras Vaikule.

 

90. gados Laimai bija labas izredzes uz veiksmīgu karjeru ASV. Viņa smagi centās un smagi strādāja. Taču ceļā uznāca negaidīta slimība.

Jaunajai dziedātājai tika konstatēts audzējs, un viņai bija jāatgriežas Latvijā.

Par laimi, Laimai Vakulei slimību izdevās pārvarēt. Tagad viņa pat savā ziņā pateicas liktenim: “Ja ne mana slimība, viss būtu savādāk. Manai dzīvei bija jauna jēga. Publika, koncerti, viss, par ko biju sapņojusi, vairs nebūtu svarīgs”.

“Es negribēju neko sākt, es vairs nepirku ziemas apavus vasarā. Ir notikusi vērtību pārorientācija. Es sapratu, ka viss ir tik netverami, ātri, ka nevar redzēt, kā mani vecāki noveco,” skaidro Laima.

Laima ir pārliecināta, ka attiecības starp cilvēkiem ir daudz svarīgākas par materiālajiem labumiem. Viņa uzskata, ka mēs bieži domājam, ka mums neviens nav vajadzīgs, taču tā nav taisnība.

LASI VĒL: Vai atceraties slaveno aktrisi Annu Košmalu no seriāla “Radiņi”? Kas ar viņu ir noticis kopš tā laika?

Patiesībā mums ir vajadzīgs kāds līdzās katrā mūsu dzīves brīdī. Ar vienu draugu paraudam, ar otru ejam pastaigās, ar trešo ejam pirtī. Arī ballītēs mums vajag draugus.

Dziedātāja saka, ka viņu sapņi ir vienkārši, jo viņi vienkārši vēlas, lai viss būtu kārtībā. Viņi nevēlas dzirdēt sliktas ziņas vai lai kāds saslimtu. Viss, ko viņi vēlas, ir, lai dzīve ritētu normāli un lietas kļūtu labākas, pašiem pat nemanot.

Laima Vaikule ir morālākā dziedātāja postpadomju telpā. Daudzas 90. gadu zvaigznes cenšas sevi parādīt kaut kā dīvaini, ar patosu, paļaujoties tikai uz kādreizējiem lauriem, par kuriem visi jau sen ir aizmirsuši.

Klausoties viņas stāstu, mēs katrs varam ņemt piemēru, kā savā dzīvē rīkoties labāk, atbilstoši konkrētajai situācijai. Kāds var ņemt labu piemēru no Laimas un darīt tieši pretējo, lai dzīvotu pilnīgāk un labāk. Bet varbūt kādam liktenis ir licis kalpot sabiedrībai un ar savu radošo mākslu iepriecināt citus cilvēkus.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment